Nederland14 april 2020, door Maartje

3 x dierenspotten, gewoon in Nederland

Nederland, 14 april 2020, door Maartje

3 x dierenspotten, gewoon in Nederland

Natuurlijk kun je naar de dierentuin: spannend! Apenheul, het Dolfinarium, Ouwehands Dierenpark (waar je kleintje neus aan neus met de ijsberen kan staan, hoe leuk!) ... Allemaal even indrukwekkend. Al vinden we het nog net wat spannender wanneer we zelf een piepklein beetje moeten speuren naar de fauna van ons land. Waar? Hier.

Safaripark de Beekse Bergen

Safaripark de Beekse Bergen

Dit lijkt me misschien een al te gemakkelijke weg maar we kunnen er – eerlijk is eerlijk – nauwelijks over uit hóe leuk de het logeergedeelte is geworden van het Brabantse safaripark De Beekse Bergen. Vlakbij Tilburg kun je logeren in een aantrekkelijke en ontzettend comfortabele lodge die aan, jawel, áán de buitenruimte grenst waar giraffes scharrelen, struisvogels rennen, zebra’s rondhobbelen en waar een zeehond naar een vis duikt. Eerlijk is eerlijk: een dagje Beekse Bergen is leuk, maar wie ooit gelogeerd heeft in het vakantiepark wil nooit meer anders.

lees meer

Geitenboerderij Ridammerhoeve

Geitenboerderij Ridammerhoeve

Midden in het Amsterdamse Bos bij Geitenboerderij Ridammerhoeve kan iedereen die wil kennis maken met het echte boerenleven, terwijl de werkzaamheden gewoon doorgaan. Op de boerderij lopen wel honderd melkgeiten rond, dwars door de kippen, varkens, koeien, paarden (en bezoekers) heen. Voor 50 cent mag je een flesje melk aan de babygeitjes voeren (maar let op: op zonnige weekenddagen zijn er meer kleuters met flesjes dan geitjes, dus zoek de rustige uurtjes op!) Naast de geiten voeren kun je hier ook op het terras een drankje drinken, de speeltuin in, een verjaardagsfeestje vieren of op zaterdag naar de boerenmarkt. In de boerderijwinkel zijn vele zelfgemaakte soorten kaas, boter en yoghurt te koop. De beroemde geitenijsjes zijn echt ongekend lekker!

Geitenboerderij Ridammerhoeve

Kun je even niet naar buiten? Haal dan de dierentuin in huis! Hier lees je hoe je dat moet doen: de dierentuin in huis.

zeehonden spotten

zeehonden spotten

Wie Hollandse zeehondjes wil spotten (doen!) kan natuurlijk naar Pieterburen. Combineer dat vooral met de DoeZoo in Groningen waar je kunt horen, zien, voelen, ruiken en proeven. Een slang om je nek, een stinkdier aaien en natuurlijk een kikker kussen. Geen zeehondjes nee, maar die spot je wél in het wild wanneer je naar Vlieland of Texel afreist en een van de hele leuke en speciaal voor dit doel ingerichte zeehonden boottochten boekt.