Nederland, Amsterdam17 februari 2017, door Maartje

Koala Republic Amsterdam (west)

Nederland, Amsterdam, 17 februari 2017, door Maartje

Koala Republic Amsterdam (west)

Er hangen omgekeerde planten, inclusief terracottapot, aan het plafond. Er zijn oranje krukken en poef-en (poefs?), er is smart food in glazen potjes en het is er reuzeknus: say hello to het kakelverse Koala Republic in Amsterdam West. De opening stond gepland voor november 2016, begrepen we destijds. Dat is nét niet gelukt: het werd februari 2017. Maar het wachten van de Jan Evertsenstraat-bewoners, waar ze al ongeduldig werden, werd beloond met een nieuwe buurtsuper. Voor alleman. Mits alleman zin heeft in steengoede koffie, originele Japanse thee, huisgemaakte granola (in zo'n glazen potje, lekker fotogeniek ook), pompoen-wortelsoep met champignons (die in ons geval koud was, jammer) of yoghurt tahini met citroen, kikkererwten, noten en tomaat, that is.

Koala Republic dus, kudos voor de naam (het wordt nog een hele dierentuin, ons Amsterdam want: Kanarieclub). Maar nu: Koala Republic

Update: leuk... Zo'n opening maar toen gingen we nog eens, anoniem dit keer, en wat bleek? De bediening was behoorlijk onder de maat (sorry, maar echt), er was alleen nog een testmenu (niet erg, de volgende keer wel even vooraf aangeven, verwachtingsmanagement noemen ze dat) en de soep, die was koud. Toch wel een beetje een deceptie na al het gejubel tijdens de persopening. Want natuurlijk moet het ook anoniem in spreekwoordelijke kannen en kruiken zijn. We komen nog eens hoor, maar ook dit moet gezegd.