Duitsland7 september 2023, door Michel + Renske

4x de leukste plekken voor koffie en ontbijt in Keulen

Duitsland, 7 september 2023, door Michel + Renske

4x de leukste plekken voor koffie en ontbijt in Keulen

Misschien wel essentieel voor een weekend Keulen is de vraag: waar haal ik mijn koffie? Met dit lijstje kom je de dagen door. In ieder stadsdeel hebben we fijne koffie met lieve barista's weten te vinden. Dus read & stroll along en je zult heel Keulen zien.

Radix & Anima

Radix & Anima

Zelden heb je zo’n geinig pand gezien met een kleur explosie om je koffie heen. De kopjes zijn roze, de bar is blauw en je zult geen enkel wit of zwart tafeltje vinden. Dit kleine huisje doet denken aan een kiosk inclusief uithangende klok om het helemaal af te maken. 5 sterren dus voor het pand en de inrichting.

De koffie is van Farben, een heerlijke kleine koffieroosterij uit Berlijn. Met de boon van Farben worden de lekkerste koffies in elkaar gedraaid, pittig en minder pittig, met melk of zonder. Alles is mogelijk.

Daarnaast kan je bij Radix en Anima ook natuurwijn op de kop tikken. Een heerlijke combi in een nog lekkerder zaakje.

Anguli coffee

Anguli coffee

Anguli is vers van de pers. Zo opende het kleine maar fijne zaakje enkele weken geleden. Ondanks de verse doop is het niet uit het straatbeeld weg te denken. In het noorden van Keulen is dit the place to be.

Naast koffie doen ze hier ook fijne ontbijtjes. De usual zoals yoghurt met granola, maar ook goede taartjes en lekkere pastries.

Goodchild Café

Goodchild Café

Eerlijk is eerlijk. Naar de Goodchild Café ga je allereerst voor de aller aller lekkerste cakes en ontbijtjes. Zeker, de koffie mag er zijn maar de happen voor erbij zijn om door een ringetje te halen. Amandelcroissants, ronde pistache gebakjes, belegde broodjes. Bij Goodchild Café zit je gegarandeerd goed.

Goodchild Café bevindt zich ten noorden van Keulen Hauptbahnhof op 15 minuten loopafstand. Perfecte uitvalshoek dus, ook voor als je de trein nog moet pakken of net aankomt. Kan je meteen sfeer proeven van de stad. Via Theodor-Heuss park loop je zo naar de Rijn. Lekker stukje om ook wat groen mee te pakken.

The Coffee gang

The Coffee gang

Bij de Coffee Gang start je je dag, of eindig je hem; alles zit snor bij dit lekkere zaakje. In Keulen vind je twee locaties die allebei heerlijk vertoeven zijn. Naast een ontspannend bakkie drinken kan je er ook goed zitten om te werken. Snelle wifi, fijne service, heerlijke koffie. De perfecte combi van alles dus.