Nederland, Amsterdam3 mei 2019, door Barts Boekje

Kop koffie met kunst in Amsterdam West: Day Made

Nederland, Amsterdam, 3 mei 2019, door Barts Boekje

Kop koffie met kunst in Amsterdam West: Day Made

Kop koffie en kunst. Bekt niet alleen lekker, is ook gewoon heel fijn. Een goed bakkie, uitkijkend op kunstwerken aan de muur. Dit concept is te vinden bij Day Made in Amsterdam west (Jan van Galenstraat). Bedacht door Naraisa die de kunst van het koffie zetten begrijpt (ha!). Eerlijk is het concept al op meerdere plekken te vinden, bijvoorbeeld bij No Mans Arts Gallery. Een espressobar waar je uiteraard een coffee to go kan krijgen óf waar je dus even de tijd neemt. Dat is vooral lekker in het weekend of als je net als heel zzp'end Amsterdam op zoek bent naar een koffietentje met WiFi en een knettergoede espresso of capuccino. Bij Day Made bent u aan het juiste adres.

Day Made

Day Made

Dit stukje van de Jan van Galenstraat is altijd een beetje minder geweest. Tot een paar jaar geleden deed je er misschien boodschappen als je in de buurt woonde en weg was je. De komst komst van Selma’s een paar jaar geleden zorgde voor wat meer leven in de brouwerij. En dat kunnen we alleen maar aanmoedigen, of course. Bij Day Made draait het dus om koffie. Goeie koffie, gemaakt met goeie machines en goed spul (écht goed, man wat goed). Daarnaast verkopen ze ook een aantal producten die staan uitgestald. Ook kan je de verleiding vast niet weerstaan als je de chocolate chip cookies bij de counter tegenkomt. Gegarandeerd excuusjes die in je hoofd op poppen om het wél te doen (want weekend, want het regent, want is lekker met koffie). Als je binnenloopt voelt het heel ruim aan, misschien een tikkeltje kaal? De tafels met stoelen zijn heel ruim opgezet. Genoeg ruimte dus om die kunst op te snuiven (en die geur van versgemalen bonen natuurlijk).

Oh ja, ben je zo eentje die het liefst uit een specifieke beker drinkt? Kan je gewoon meenemen hier naartoe. Schenken ze graag koffie voor je in.

www.facebook.nl/Day-made