Nederland, Amsterdam5 september 2017, door Maartje

Nieuw: KU West x Staring at Jacob Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 5 september 2017, door Maartje

Nieuw: KU West x Staring at Jacob Amsterdam

Noem je het een Amsterdamse Nieuwe wanneer twee Amsterdamse bekenden (en favorieten!) de handen ineen slaan? Of noem je het dan een nieuwtje? Hoe het ook zij: er is nieuws! En dat nieuws komt van Aziatisch-sushi-adres KU Kitchen aan de Utrechtsestraat én de Aussies van brunch-adres bij uitstek in Amsterdam West Staring at Jacob. Die twee bedachten namelijk dat zij best wel eens het beste in elkaar naar boven zouden kunnen halen...

Barts-Boekje-KU west 1

En wat blijkt: dat doen ze! Het relaxte brunch-principe van Staring at Jacob aan de Van Lennepkade (om de hoek van de wat we toch iedere keer weer een van de allerleukste straten van Amsterdam vinden, de Jan Pieter Heijestraat), altijd een goed idee voor overdag, elke dag, in combinatie met de Aziatische goodness van Ku, toch meer een avondstek. Zie daar: een match made in heaven: overdag de New York style brunch van Staring at Jacobs en 's avonds wordt er baan geruimd voor de Asian kitchen van Ku.

Op het menu kleine gerechtjes om te delen - een beproefd recept, dat weten we ook wel. Maar beproefd is zeker nog altijd niet vervelend! Ten eerste de 'small dishes', als eerste op de kaart, waarvan je de gefrituurde crispy en fantastisch spicy chicken zéker niet mag missen. Net als de edamame (zoals de gastheer al zei: yes, that is necessary). Vergeet ook de tempura groente niet, en o shit... Er was er  nog één, ook al zo lekker. Damn, vergeten. Ach, laat je gewoon leiden door de belogen bediening: mispakken kan eigenlijk niet.

Barts-Boekje-Ku west 2

Oja! En de Grilled Avocado! Ook doen. Dat geldt zéker ook voor de sushi, vooral de jumbo shrimp (al lieten wij gewoon alles op een plaatje komen, gekozen door de chef, altijd leuk en lekker). Houd tot slot (of om mee te beginnen) wel nog een gaatje over voor de yakitori specials. Er is er één van de dag en er zijn de 'standaard' varianten waarvan de Negima onze favoriet is (dat is de Yakitori Chicken maar dan met groente, voor een extra bite). De stokjes worden bereid op de speciale grill en dat is, ja, smullen.

En de looks? Zitten ook snor. Lekker laagdrempelig en meer dan smaakvol, zonder dat het er te dik bovenop ligt. Om in de woorden van de echtgenoot te spreken: het is net of we in New York zitten (en De Man leest geen blog of persberichten) en laat dat nu ook precies de bedeling zijn geweest. 10 punten dus. Langs de muur petrolblauwe velours banken, achter de bar donkergroene, bijna zwarte groene tegels, een krijtbord, wijn en bierglazen voor de grijp, stijlvolle barkrukken en Japanse kunst aan de muur. O, en een glazen wand bij de keuken zodat je de yakitorigrill in kunt kijken, altijd leuk. Een perfect combi van Japan meets New York (en Staring meets Ku).

Barts-Boekje-Ku West 5
O! En wees niet bang: brunchen, ontbijten, lunchen... Het kan allemaal gewoon nog steeds gewoon aan de Jacob Van Lennepkade. Geen centje pijn op dat gebeid. usual new york brunch Staring at Jacob style. De signature dishes zoals de chicken ‘n waffles, pancakes, Miso Horny (Eggs Benny met zalm en bacon miso) en Fuckin’ Everything (een salade van baby spinazie, ingelegde bieten, geitenkaas, geroosterde knoflook en truffledressing en meer) staan nog altijd gewoon op de overdag-kaart. Hier en daar met een kleine twist, maar niks om van te schrikken.

Jacob Van Lennepkade 215, Staring at Jacob x KU West

Barts-Boekje-Ku West 4

Laatste dingetje: mocht het nu een beetje lekker weer zijn nog, dan zit je op het terras van Ku West x Staring at Jacob megasuperfijn aan het water. Bovendien gaan de warmtelampen gewoon aan als het toch iets frisser blijkt dan je dacht. Dat was het hoor. Echt.