Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
26 June 2019
  • 04-11-2018
  • Den Haag

Lekker planken: Hummus in Den Haag

Lekker planken: Hummus in Den Haag

Patroontjes in grafisch zwart-wit, roze fluwelen accenten en planten, véél planten. Dat is een combinatie waar we altijd wel graag naar binnen hupsen. En dan hebben we het nog niet eens over het eten gehad. We hebben het over Hummus Den Haag.

 Een fris, niet te ingewikkeld tentje aan de Prins Hendrikstraat, pal tegenover Hendriks en Ich Bin Ein Hamburger. Bij Hummus draait het om, je raadt het al, hummus. Of ghoemoes, humus, wat je wil. Bij Hummus mag het allemaal. Eigenaren Jorine en Bilal zijn al lang blij dat ze op deze manier hun eigen foodfeestje kunnen vieren. Want naast een fijn interieur is het concept gebouwd op – tromgeroffel – hummus dus.

Hummus Den Haag

Want wil je een concept rondom één gerecht bouwen, dan moet je wel heel gek zijn op – in dit geval – hummus dus. Jorine (geboren in het Haagse) en Bilal (van Arabische komaf) laten zich inspireren door de cuisine uit de Levant, maar ook door de hele Mediterrane en Midden-Oosterse regio's. Daarom naast hummus in aubergine, tomaat & feta en shoarma, ook baba ganoush, falafel en lebne op de menukaart. Ook populair bij Hummus: de kapsalon. Begonnen als grapje, nu uitgegroeid tot vast gerecht op de menukaart. Fijn detail: hij is volledig vegan!

Naast de verschillende gerechten met dille, munt, feta en shoarma willen we vooral een momentje nemen voor de pitabroodjes die ze hier serveren. Die lijken namelijk in geen enkel opzicht op de pitabroodjes zoals wij kaaskoppen die hebben leren kennen bij de gemiddelde supermarkt. De pita's van hummus zijn knapperig, but zacht, but knapperig. En ultradun dus. Kortom: perfect fingerfood om mee te dippen in die hemelse creamy hummus. Daar willen we graag nog aan toevoegen dat ze bij Hummus Den Haag wel weten hoe ze moeten presenteren. Van thee tot pita, het ziet er allemaal dolletjes uit.