Nederland, Den Haag4 november 2018, door Maartje

Lekker planken: Hummus in Den Haag

Nederland, Den Haag, 4 november 2018, door Maartje

Lekker planken: Hummus in Den Haag

 Een fris, niet te ingewikkeld tentje aan de Prins Hendrikstraat, pal tegenover Hendriks en Ich Bin Ein Hamburger. Bij Hummus draait het om, je raadt het al, hummus. Of ghoemoes, humus, wat je wil. Bij Hummus mag het allemaal. Eigenaren Jorine en Bilal zijn al lang blij dat ze op deze manier hun eigen foodfeestje kunnen vieren. Want naast een fijn interieur is het concept gebouwd op – tromgeroffel – hummus dus.

Hummus Den Haag

Hummus Den Haag

Want wil je een concept rondom één gerecht bouwen, dan moet je wel heel gek zijn op – in dit geval – hummus dus. Jorine (geboren in het Haagse) en Bilal (van Arabische komaf) laten zich inspireren door de cuisine uit de Levant, maar ook door de hele Mediterrane en Midden-Oosterse regio’s. Daarom naast hummus in aubergine, tomaat & feta en shoarma, ook baba ganoush, falafel en lebne op de menukaart. Ook populair bij Hummus: de kapsalon. Begonnen als grapje, nu uitgegroeid tot vast gerecht op de menukaart. Fijn detail: hij is volledig vegan!

Naast de verschillende gerechten met dille, munt, feta en shoarma willen we vooral een momentje nemen voor de pitabroodjes die ze hier serveren. Die lijken namelijk in geen enkel opzicht op de pitabroodjes zoals wij kaaskoppen die hebben leren kennen bij de gemiddelde supermarkt. De pita’s van hummus zijn knapperig, but zacht, but knapperig. En ultradun dus. Kortom: perfect fingerfood om mee te dippen in die hemelse creamy hummus. Daar willen we graag nog aan toevoegen dat ze bij Hummus Den Haag wel weten hoe ze moeten presenteren. Van thee tot pita, het ziet er allemaal dolletjes uit.