Nederland, Ardennen13 augustus 2018, door Maartje

Little Escape: B&B HOEVE DE STEENOVEN

Nederland, Ardennen, 13 augustus 2018, door Maartje

Little Escape: B&B HOEVE DE STEENOVEN

Niet voor niets: Damme is prachtig en je vind er B&B Hoeve de Steenoven. Je kunt er de torens van Brugge en gent (bijna) zien, natuurgebied het Zwin met zijn krinkeldijkjes omringt de plaats, de zee van aan de voet van de stad Knokke is slechts 10 kilometer ver weg, de Damse boekenmarkt is pure nostalgie en het centrum van Brugge per ets bereiken kost je zo’n twintig minuten. Onder andere via dat eerdergenoemde natuurgebied.

(meer Little Escapes? Lees dan ook over deze droomplek in de Ardennen: Les Cabanes de Rensiwez)

B&B Hoeve de Steenoven

B&B Hoeve de Steenoven

En je wist vast ook nog niet dat precies hier een prach- tige, serene B&B staat waar het goed van het terug- trekken is, hoewel de centrale ligging zoals gezegd een grote plus is. Eigenaren ingrid en geert creëerden er een licht verblijf dat doet denken aan het Franse boe- renland, inclusief bedstee in twee van de zes kamers. Looks: check, locatie: check, en het ontbijt is een reden om terug te komen.

Toen wist je namelijk nog niet dat Damme door Jacques Brel – o de nostalgie – bezongen werd als ‘Le Ciel Flamand’. De Vlaamse hemel.

Regelmatig terugkomen in de ontbijtruimte kan en mag overigens sowieso de hele dag door: de ko e staat de hele dag klaar, net als de zoete koek, en als het aan ingrid en geert ligt, is het er een zoete inval.

Toch in de buurt? Kijk ook eens naar Bea B&B, bea-bb.com en Lief Huisje Zeeland, liefhuisjezeeland.nl. Om te eten kun je naarPure c, pure-c.nl; Blé d’Or, ble-dor.be en restaurant Brasa, brasa- grill.be, allemaal beschreven in Little Escapes NL & VL, het eerste Little Escapes boek.