20 december 2018, door Maartje

Made in Holland: last minute kerst kadootjes voor kiddo’s

20 december 2018, door Maartje

Made in Holland: last minute kerst kadootjes voor kiddo’s

Waar we dan wel weer blij van worden is te ontdekken dat er eigenlijk heel veel leuke merkjes made in Holland zijn. En dus prima last minute gekocht kunnen worden. Vandaar even een klein lijstje kerst kadootjes voor kiddo's die je zonder stress deze week nog kunt kopen.

Catchii

Catchii

Voor wie wel van wat weelderig, panter en planten – on pink – houdt, heeft Catchii wel erg leuk servies. Gemaakt van bamboe en daarmee dus ook nog eens eco. Even nog uitkiezen wat de spirit animal van ieder familielid is – de aap, kaketoe, tijger, flamingo of panter – en het hele jaar zitten jullie heerlijk dierlijk te ontbijten. Catchii is een Nederlands homeware merk opgezet door Femke Zwaan in 2014. De dessins schildert ze zelf en dat vinden we dan wel weer echt een leuk detail.

CMR Rijmpjes

CMR Rijmpjes

De liefste, mooiste rijmpjes gemaakt voor kleine prinsjes en prinsesjes. Of om te geven op een kaartje aan een aanstaande of nieuwe mama. Uiteraard perfect om in te lijsten en zo het kinderkamertje van een hartsmeltend momentje te voorzien. CMR staat voor Charlotte Marie-Louise René die de versjes op haar zolderkamertje op een typemachine zit te schrijven. Ok, dat laatste verzonnen we er zelf bij. Maar it fits the feeling, niet?

Qnoop

Qnoop

Dit Nederlandse sokkenmerk heeft dé oplossing bedacht voor het sokkendilemma. Met een – biologisch afbreekbaar! – knoopje houd je je favorieten sokkenpaar bij elkaar in de was. De sokken van Qnoop zijn gemaakt van een goede kwaliteit biokatoen zodat het al snel je lievelingssokken zullen worden. Uiteraard voor kindjes verkrijgbaar in gezellige kleurtjes. Dit paar – zie foto – die samen een smiley vormen zijn toch wel onze favoriet.

Boekwijzer

Boekwijzer

Boeken lezen samen met je kindjes is en blijft toch echt heel erg fijn. Boekwijzer helpt je bij het vinden van de leukste boeken voor jou gezin. Ieder kwartaal krijg je een lijst met de selectie die ze speciaal gemaakt hebben voor jou gezin. En van die lijst kun je dan kiezen welke boeken je wilt kopen. Zo weet je dat je altijd de meest passende boeken hebt. Een abonnement kun je zelf kopen of cadeau doen en is €9,95.

Kristallen

Kristallen

We zeiden het al even in onze Stories op Bartje’s Instagram, kristallen! Voor baby’s om op de kamer te leggen. Gewoon omdat het mooi is of wanneer je in de helende werking ervan gelooft. En als mini groot genoeg is om er mee te spelen – en niet zijn tandjes aan kapot te bijten – dan worden ze hier in huis gebruikt als piraten schatten, het hart van Te Fiti voor de Moana fans onder ons en andere wilde fantasieën. Waar het ook een tip voor is, is voor kindjes die zich bang of onzeker voelen soms. Met een zelf uitgezochte steen worden ze heel dapper, kunnen ze slapen zonder monsters of gaat dat proefwerk op school extra goed. Niet helemaal made in Holland maar wel in iedere stad te koop en dus snel verkrijgbaar.

Kerstbal met herinneringen

Kerstbal met herinneringen

Milestone – ook Nederlands dus – kennen we inmiddels allemaal wel van de Baby Photo Cards. Vandaag ben ik een week oud. Vandaag rolde ik voor het eerst zelf om. Het belletje ringt? Voor kerst hebben ze ook een mooi item. Gebaseerd op hetzelfde principe van het opbouwen van mooie herinneringen. De Milestone Keepsake Ornament is een kerstbal waar je kleine briefjes met herinneringen in kunt doen. Ieder jaar schrijf je een mooie herinnering op en stopt het in de bal. Om vervolgens deze herinneringen ieder jaar weer in de kerstboom te hangen.

Elma van Vliet

Elma van Vliet

Hebben we het over herinneringen, dan denken we ook meteen aan de boekjes en spellen van Elma van Vliet. Elma maakt boekjes waar je zelf je mooiste avonturen, uitspraken en verhalen over iemand in kunt opschrijven. Mam en pap vertellen over jou, opa vertel eens en dagboek voor mijn zoon zijn enkele van de boekjes die er zijn. Ook leuk voor kerst zijn de spellen waaronder de familie quiz en de vrienden quiz. Te koop – lekker easy – via Bol. En dus op tijd.