België, Brugge5 januari 2017, door Maartje

Martin’s Relais Amsterdam Brugge

België, Brugge, 5 januari 2017, door Maartje

Martin’s Relais Amsterdam Brugge

Had ik hier al eens opgeschreven dat ik echt een sucker ben voor van die prachtige, klassieke, tijdloze hotels? Maar echt een sucker? Van die hotels die nooit uit de mode raken omdat ze zo achter, en daardoor dus ook altijd zo voor lopen, zodat ze gewoon altijd 'in' zijn. Een sucker. En helemaal als dat type hotel in een idyllische stad staat waar iedere foto een ansichtkaart wordt. Zoals het Belgische Brugge.

barts-boekje-martins-relais-brugge-3

Welnu, daar dus, in Brugge, vind je Hotel Martin's Relais. Een oud huis met onder de poort waardoor je binnenkort 'Oud Huis Amsterdam' op de boog. Kijk, dat schept een band. Dat komt doordat het centrale gebouw van het Martin’s hotel op het einde van de middeleeuwen genoemd werd naar de bloeiende Nederlandse handelsstad. In het huis ernaast woonde in de 16de eeuw de stadsschepen Jan de Boodt - vandaar de namen "Den grooten Boodt". "Ten Duivenezel" en "Witte Monnik" daar. Aha. Martin's Relais Amsterdam, in Brugge dus, is ondergebracht in vijf aaneengeschakelde prachtige herenhuizen aan de grachten van Brugge, met rustige rozentuin en op drie keer struikelen van de Grote Markt, 10 minuten lopen van het Groeningemuseum en het Concertgebouw - als je dan toch in stijl blijft - ligt op 15 minuten lopen.

barts-boekje-martins-relais-brugge-4

Een restaurant heeft het hotel niet, wel een gezellige bar waar lokale Belgische bieren geserveerd worden, zowel binnen als buiten op het terras in de zomer. En een goddelijk ontbijtbuffet - met cava - in de grote ontbijtzaal.

barts-boekje-martins-relais-brugge

Het treinstation van Brugge is 25 minuten lopen en voor 20 euro per 24 uur kun je gebruik maken van de parkeergelegenheid van het hotel zelf. Er zijn vier type kamers, allemaal even romantisch, de een knus, de ander gigantisch (lees: formaat balzaal), 44 stuks in totaal en allemaal voorzien van antiek meubilair. Martin's Relais Amsterdam