Marokko, Marrakech23 januari 2020, door Maartje

Max & Jan Marrakech

Marokko, Marrakech, 23 januari 2020, door Maartje

Max & Jan Marrakech

Trouwe Barts Boekje lezers (nogmaals: hoi!) en mensen die een beetje onderzoek hebben gedaan/ rond gevraagd hebben, weten dat er een paar restaurants zijn die je gewoon niet overslaat in Marrakech: La Famille, Le Jardin, Nomad... Afijn, je leest ze allemaal hier: 15 x eten en drinken in Marrakech, de must go's. Maar waar je vást nog nooit van had gehoord, is van het nieuwe Max & Jan Marrakech, pas net geopend en nu al het heetste nieuws van Marrakech. We waren er en vonden er wat van.

Max & Jan Marrakech

Max & Jan Marrakech

Het jongste kid on the Marrakech block heet Max & Jan. Klinkt alles behalve Marokkaans en dat klopt ook wel: de plek is het geesteskind van een Belgisch stel en begon als conceptstore waar vooral moois uit Marrakech gecombineerd werd met nóg veel meer moois uit St.-Tropez, Tangier, Goa en Ibiza. Lekker internationaal, lekker kleurrijk en bovenal bijna irritant hebberig-makend. gekleurde hippie-stijl zonnebrillen, kleurrijke kussens en tassen op de precies-goed manier, sweaters met echt toffe teksten (Rock The Casbah – hoe een leuk souvenir), van die gebreide vesten om de hele dag, iedere dag in te hangen, zwierige jurkjes en meer van dat. Vinden deed je de shop altijd al bijna naast het welbekende (en ook niet te missen) Terrasse des Epices.

Dat doe je nog steeds maar sinds kort is er meer: Café Max & Jan! De perfect winkel en dat dan in cafévorm. Houd me vast. Op het menu staat soul food en net als de winkel is de keuken een vrolijke internationale mix zonder het thuisland van Max & Jan uit het oog te verliezen. Lekker? Ja. Op nummer 1 tijdens je Marokko trip? Ja.