Nederland, Den Haag15 mei 2019, door Barts Boekje

Geen echte grot, maar wel knus: Meatcave in Den Haag

Nederland, Den Haag, 15 mei 2019, door Barts Boekje

Geen echte grot, maar wel knus: Meatcave in Den Haag

Dat de stad Amsterdam op vleesgebied is veroverd door Cannibale Royale en Carbon, moge duidelijk zijn. Maar ook buiten de ring winnen vleesrestaurants aan terrein. Neem bijvoorbeeld Meatcave. Ooit begonnen in een oude kelder in Leiden (dat verklaart de naam), toen verhuisd naar Rotterdam (om de hoek bij de Witte de With) en nu ook te vinden in Den Haag.

Meatcave Den Haag

Meatcave Den Haag

Over de dependance in Den Haag; we kunnen schrijven over de hofstad wat we willen, het ontbrak er nog aan echt goede vleesrestaurants (en we geven toe; met de Cannibales en Carbons zijn we redelijk verwend). De Meatcave vult dat gat aardig op. Overigens niet in een donkere kelder of grot, maar aan het begin van de leuke Prinsestraat (waar verderop ook het pastelkleurige Confetti ligt). vlakbij de Grote Kerk, that is.

Wat er op het menu staat bij de Meatcave? Wel, surprise surprise: er is geen menu! Nee nee, doe niet zo gek. De vakkundige chefs (en tevens experts in de green egg, nomnomnom) wisselen met grote regelmaat het menu. Ga je er eten, dan zijn de gerechten per gang een verrassing. De enige regel die geldt is dat er uitsluitend wordt gewerkt met verantwoorde producten waarbij rekening is gehouden met het welzijn van dieren.

Je hebt dus – buiten je dieetwensen – geen idee wat je gaat eten, maar je hebt wel invloed op hoeveel je eet; na iedere gang kun je aangeven of je nog trek hebt. Ze hebben een voorgerecht, meerdere tussengerechten, een hoofdgerecht en een dessert.

Ook heel leuk aan de Haagse annexe: er is een inhouse cocktailbair, genaamd Bricks Hooch & Brew Cocktailbar. Overbodig om te zeggen dat ze hier – net als de gerechten – cocktails van hoge kwaliteit serveren. Cheers, meat! Haha, see what I did there…?