12 juli 2021, door Maartje

Daaaaag Meester en Juf! Dit zijn onze go to Meester en Juf cadeaus

12 juli 2021, door Maartje

Daaaaag Meester en Juf! Dit zijn onze go to Meester en Juf cadeaus

Ha, the end of an era. 'We' (lees: de kids) gaan door naar een nieuwe klas of zelfs een nieuwe school en daar hoort, verdorie, een presentje voor de meester of de juf bij (wie heeft dat bedacht?!). Toegegeven: het is ook leuk om iets te geven maar in hemelsnaam: wat?! Help! Dus maakten we een (groeiende) lijst: Dit zijn onze go to Meester en Juf cadeautjes bij het afscheidnemen van de klas/ school.

Let's go abo!

Let's go abo!

Het lijkt misschien de easy way out en dat is het ergens ook… Een abonnement dan wel ‘bladcadeau’. Maar het is ook zo’n cadeau dat je snel nog last minute kunt bestellen (kind maakt er een tekening bij, jij schrijft de code erop, klaar is je persoonlijke cadeau. O, extra tip: stop die tekening in een mooie wissellijst! Zo lijkt het prompt wat ‘meer’).

En welke abo’s dan? Denk eens aan een luisterboekenabonnement (lees meer in Barts Boekenclub) of een abonnement op Kobo Plus, de boeken die je download op je e-reader maar ook prrrrima op een smartphone werken. Een abonnement OF cadeaubon op Boekwijzer is ook altijd een heel goed idee: Boekwijzer heeft namelijk niet alleen kinderboeken voor alle leeftijden maar ook hele mooie boeken voor volwassenen.

The Good Roll

The Good Roll

Heeft de juf of meester het afgelopen jaar vooral de billen nog moeten vegen van de kleintjes op de creche bijvoorbeeld? Denk dan eens aan een abonnement op The Good Roll! Ontzettend vrolijk ingepakt toiletpapier ja. Een glimlach verzekerd en iedereen is er nog blij mee ook. Als dat geen origineel afscheidscadeau is, dan weten wij het ook niet meer.

The Gift Label by Barts Boekje

The Gift Label by Barts Boekje

Ja natúúrlijk wil de meester en/of de juf als de wiedeweerga op vakantie. Wie niet. En wat-ie het afgelopen jaar ook tot in den treure gepredikt heeft, is dat jouw koters hun handen moesten wassen. Is het daarom niets minder dan toepasselijk om een handzeep van The Gift Label By Barts Boekje cadeau te doen? Uiteraard. Vakantie in een potje en je handen worden er nog schoon van ook. Overigens is er een hele reeks The Gift Label by Barts Boekje producten die allemaal echt mega lekker ruiken, duurzaam gemaakt worden, geen rotzooi bevallen en niets minder dan VAKANTIE schreeuwen!

Charly Cares

Charly Cares

Dikke kans dat de meester of de juf zelf ook ouder is… En wat kun je ze dan beter geven dan héél even geen kids om zich heen? Juist. Stort eens (eventueel met de hele klas) een lekker bedrag op hun Charly Cares account en/of geef ze een cadeaubon. Lees meer over Charly Cares

Webshop

Webshop

Tuurlijk, er zijn van die ouders die al vroeg beginnen en allerlei creatieve bedrukte mokken, T-Shirts en canvastasjes hebben… Not us. Sorry. Wij moeten het van de last minute webshops hebben. Tip: ga op zoek naar webshops die vanuit Nederland sturen: dan heb je je bestelling vrijwel altijd de volgende dag in huis (BOL.com heeft ook de keuze optie om alleen artikelen te laten zien die binnen 24 uur bezorgd worden: vink die aan).

Maar dan weet je natuurlijk nog steeds niet wát je dan moet kopen. Nou, dit bijvoorbeeld: een mooie vaas, kussens, kaars, glaswerk (om uit te drinken dus, zouden wij blij van worden) of ander kleins van Deens.nl (kijk ook even goed naar de verzendperiode. En ‘kleins’ omdat als de meester of juf het nu toch niet mooi vind, dan gooien ze het zo in een la, iedereen blij).

Vullen maar / liggen maar @ Rituals

Vullen maar / liggen maar @ Rituals

We bedoelen het ook hier echt niet ‘gemakkelijk’ maar het is een feit dat, aan wie we het ook vragen, iedereen blij wordt van iets wat-ie zelf mag kiezen. En laten meesters en juffen in hun vrije tijd nou ook gewoon echte mensen zijn (wie had dat vroeger ooit gedacht). Dus zo komen we toch ook op een beauty product. En nee, niet zomaar ‘iets’ van Rituals (al kan dat natuurlijk ook) want geur en beauty-sjizzle is heel persoonlijk (en we gaan er vanuit dat jullie ook op gepaste afstand bij de schooldeur zijn gebleven het afgelopen jaar). Maar keer je vooral wél tot Rituals! Het merk heeft namelijk van alle beautymerken het allergrootste aanbod, ook voor mannen (en zelfs de auto-geuren zijn echt een topcadeau!) en een cadeaubon (I know, saai) is een optie. Al zouden wij voor een bon (ja, toch een bon) van een van de City Spa’s gaan die het merk door het land heeft! Die zijn echt meer dan super en zowel voor mannen als vrouwen een mega-cadeau. Ook een dikke aanrader: je kunt bij Rituals (let op: niet in alle winkels) ook je eigen shampoo samenstellen. Dat vinden we dus helemaal briljant. Geef de meester of juf een lege fles cadeau met een tekening en een kaartje en de ‘opdracht’ om zelf iets lekkers te gaan samenstellen bij Rituals. Succes verzekerd.

Op z'n sloffen...

Op z'n sloffen...

Yup, met een paar echt mooie, fijne sokken is ook echt iedereen blij! Wij shoppen graag bij Ziloen (ja, dat is een baby- / kidswebshop maar ze hebben ook moois voor volwassenen. En check ook even Zalando (razendsnelle bezorging) en/of de Bijenkorf.

En van sokken zijn er zó bij pantoffels aangekomen: want jullie heldje op sokken heeft dit jaar toch maar mooi op z’n sloffen gehaald. De gezelligste zijn die van Give a Pom (en dan doe je ook meteen iets goeds!) maar ook bij de Bijenkorf en Zara Home hebben ze echt heel veel leuks.

Plant en boom/ geef een kip

Plant en boom/ geef een kip

Stiekem vinden we zelf een cadeau aan ‘de wereld’ het leukste cadeau. Zo kun je heel eenvoudig via Treedom een boom planten (of zelfs een heel bos!) en net zo eenvoudig cadeau geven. Hier lees je hoe en wat

Ook leuk en sympathiek: dat de docent een rustig eitje kan tikken op zondagochtend met dank aan zijn of haar eigen kip. Die geef je via Kipcadeau.

We hebben overigens een fijne lijst met duurzame cadeautips. Misschien niet alles binnen budget maar sowieso fraaie inspiratie!

 

Dille & Kamille

Dille & Kamille

Nu vinden wij het vooral belangrijk om geen rotzooi te geven. Want we willen ook geen rotzooi krijgen, thank you very much. Zo’n winkel waar dat altijd goed gaat, die bij iedereen wel eentje in de buurt zit maar die ook een fijne, snelle webshop heeft, is Dille & Kamille. Shop er iets praktisch voor in de keuken (ook een mooie afwasborstel en een stuk groene zeep kan een mooi cadeautje zijn) of ga voor de hervulflessen van het merk: dan kan de meester of juf zelf gaan kiezen maar komt je kind toch niet met lege handen aan. Dille & Kamille heeft overigens ook mooie labels en etiketten om iets op te schrijven en zo’n gekleurd keukentouwtje doet het top als smaakvolle afwerken (kun je ook nog een tekening mee vastknopen). Klaar.