13 november 2019, door Maartje

Dit wil je: Hotel Mooirivier in Dalfsen + win een overnachting

13 november 2019, door Maartje

Dit wil je: Hotel Mooirivier in Dalfsen + win een overnachting

In ons vorige leven waren wij waarschijnlijk geboren in Dalfsen (oké, misschien ook in zonnig Spanje). Afijn, dit is nou niet omdat Dalfsen city zo booming is, maar omdat Hotel Mooirvier hier ligt. Dit pareltje in Overijssel valt in de categorie: hier ga je heen en wil je nooit meer weg. Het hotel - een giga witte boerderij met rieten kap - slash restaurant slash kuuroord slash vergaderlocatie slash terugtrekplek met een gigantische bos in de achtertuin (bijna, heel bijna, kun je via Bart Boekt logeren bij Mooirivier). En leuk nieuws: we mogen een overnachting verloten. Scroll naar beneden voor meer informatie.

Mooirivier

Mooirivier

Bij binnenkomst valt het meteen op: hier is het Rust met een hoofdletter. Een heel tijdloos en huiselijk stijltje en dan die hoge ramen waardoor het prachtige licht naar binnenkomt. Maar Mooirivier heeft ook gedacht aan de flexwerkers van de omgeving: aan de rand zijn tafels knap ingericht als werkplekken en dan met uitzicht op de Vecht. Beter kan je het niet krijgen!

Logeren

Logeren

Blijf je slapen (ja, doe!), dan wacht je de volgende dag een enorm ontbijtbuffet met een keur aan beleg, verschillende soorten brood (uiteraard ook de glutenvrije varianten), verschillende soorten yoghurt (zelfs kokos), eieren, zoete broodjes en verschillende drankjes. Like. Ook kun je knipogen naar de koks die in een grote open keuken werken. En niet alleen het verblijf en het ontbijt krijgen een dikke duim, die gaat ook naar het Mooirivier personeel. Een hele dikke duim. De staf hier is namelijk oprecht lief, warm, hartelijk, gastvrij, professioneel en o zo vriendelijk. Maar echt. Hoe dat zo? Het kan niet anders dan dat Mooirivier zijn personeel op handen draagt, want (volgens mij) kan alleen happy personeel zich zo opstellen naar (soms knetter irritante) gasten. Kudos.

Into the Wild arrangement

Into the Wild arrangement

In de wintermaanden is het net zo leuk bij Mooirivier. Zo kun je lekker city escapen en gebruik maken van het wildarrangement. Jaja, nog meer reden om de auto te pakken en richting Dalfsen te crossen. Het arrangement bestaat uit een overnachting, een vier gangendiner, ontbijt en een grand tour door het landgoed Vilsteren, met een beetje goed geluk kun je hier zelfs een otter of een bever tegenkomen (zonder goed geluk kom je sowieso sporen tegen). Om het arrangement af te maken aka de piek op de boom:  smullen van een heerlijk kaasplankje met een glas wijn voor bij de haard. You want it!

 

Let's talk business

Let's talk business

Het mag geen verrassing zijn dat Mooirivier zich bij uitstek leent voor een brainstormsessies met het bedrijf – daar is het (zelfstandige) Mooirivier ook op ingesteld. Er zijn 12 vergaderzalen verspreid over het hotel en in een apart gebouw huist de ‘Hollandzaal’, een ruimte met eigen receptie, kantoor en congreszaal (maar het is ook een beeldige plek voor een bruiloft! Ergo het prachtige terras aan het water, just saying). En in het weekend, in het weekend is Mooirivier voor de weekendjes weg. Dat terras, aan het water, is op zomerse dagen een aanrader voor het diner. In de winter is het net zo gezellig bij de haard en een boswandeling is dan een absolute must. En pssst, voor de tortelduifjes onder ons, hier moet je zijn.

Reserveer Mooirivier Dalfsen

Winnen, winnen, winnen

Winnen, winnen, winnen

Wij mogen een overnachting in een deluxe kamer met ontbijt verloten onder de nieuwsbrief lezers. En psssst, hoe meer je deze nieuwsbrief doorstuurt naar de hele reutemeteut hoe meer kans jij maakt op de overnachting. We kiezen de winnaar uit alle nieuwsbrieflezers en maken dit volgende week (24-01) via deze weg bekend dus stay tuned.

Inschrijven voor de nieuwsbrief doe je hier