6 maart 2024, door Isa de Laat

Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel: zo wordt het makkelijk en leuk

6 maart 2024, door Isa de Laat

Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel: zo wordt het makkelijk en leuk

Een week lang geen vlees, voor de een is het een regel voor de ander liever uitzondering. Toch dagen we je uit om er een week voor te gaan. We? De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel daagt je uit. Maar waarom zouden we dat in de vredesnaam doen? Als je als volwassene een week geen vlees en zuivel eet bespaar je wel 193 liter water en 80 kilometer autorijden (dat is 18% minder water en 41% minder kilometer autorijden aan CO2-uitstoot dan iemand die wél vlees en zuivel eet)!

En er is geen week die het je makkelijker maakt dan deze week, met overal goede recepten, kortingen en evenementen. Dat het beter is voor de planeet mag duidelijk zijn, maar dat het makkelijk en leuk kan vertellen we je bij deze:

Vegetarische restaurants

Vegetarische restaurants

Een manier om echt eens te ervaren hoe lekker vegetarisch eten kan zijn, is om het door de professioneels te laten bereiden. Er zijn genoeg plekken waar je als vegetariër, veganist, flexitariër, pescetariër en zelfs als vleesliefhebber je hart kunt ophalen. Het gros in ons eigen Amsterdam en een aantal niet te missen adressen daarbuiten. Graag gedaan!

Neem daarom eens een kijkje bij de Barts Boekje lijst met vegetarische restaurants. Wie weet zit er wel een dijk van een restaurant bij jou in de buurt.

 

Recepten

Recepten

Uit de deur eten gaat prima, maar wat koken we thuis? Het moet voedzaam zijn, je tafelgezelschap moet tevreden zijn en we willen verzadigd zijn.

Maar we beloofde je gemak en daarom verzamelen ze op de website van de Nationale Week Zonder Vlees recepten. Snelle en gemakkelijke recepten zonder vlees en zuivel om jouw week moeiteloos te laten verlopen. Hier vind je de recepten!

Vega en vegan snacks

Vega en vegan snacks

Nee, natuurlijk is het geen straf om geen vlees te eten, want de borrelplank kan ook dit weekend weer op tafel blijven staan. Hell to the yes voor de borrelplank. Als je dat lastiger vindt om te maken zonder kaas en worst, dan moet je gewoon even dit rijtje bij de hand houden. Overwegend vegan, gouwe oude, maar ook een paar hele leuke en verrassende vega(n) snacks voor op de borrelplank. Voor de vrijmibo, de verjaardag van je tante en al je andere borrelmomenten.

 

Julia's

Julia's

Favoriet voor een maaltijd op het station is met stip op nummer één Julia’s. Verse pasta, zoals je deze in een restaurant zou krijgen, binnen no time klaar. Vaste spot als de trein uitvalt, we geen zin hebben om te koken of tijdens de overstap. Ook fijn: alle sauzen van Julia’s zijn in de basis inmiddels vegetarisch.

 

Beyond meat

Beyond meat

Het aanbod in vleesvervangers stijgt en de keuzestress wordt groter. Voor borrelhapjes en avondeten kun je het beste voor Beyond Meat gaan.

Zo lekker! En met recept op de website. Hun recepten maken het je heel gemakkelijk om het flexitariër-schap te omarmen. Maïs, kruiden, jalapeños, een pakje Mince van Beyond Meat, wat guacamole – kind kan de was, euh kook, doen.

Beyond Meat