12 april 2020, door Nina van Hilst

TLC voor je handen: natuurlijke verwennerij voor tijdens het vele handen wassen

12 april 2020, door Nina van Hilst

TLC voor je handen: natuurlijke verwennerij voor tijdens het vele handen wassen

Nu is dit echt de minste van onze zorgen. Maar we kampen er allemaal mee. Droge, kapotte handen van het vele handen wassen. Geef die handjes maar wat TLC. Dat hebben ze wel verdiend. Met deze natuurlijke verwennerij voor je handen, zijn je pootjes zo weer blij.

Stap 1: handen wassen

Stap 1: handen wassen

Natuurlijk gaan we voor natuurlijk. Het is erg verleidelijk om te hoarden bij de Appie. Maar echt lief voor je handen is de zeep van de super niet echt. Chemicaliën en anti-bacteriële zeep tasten tevens de goede bacteriën op je huid aan. Fijner is een natuurlijke variant. Was je met milde, natuurlijke zeep dan was je de vervelende bacteriën toch weg en je huid wordt minder aangetast. Wil je naast voor je huid ook lief zijn voor de planeet, kies dan voor een blok zeep wat verpakt zit in papier. Bijvoorbeeld die van Zeeplokaal of Werfzeep. Scheelt weer wat plastic op de hoop. Kies je toch liever een vloeibare handzeep? Merken als Seepje en Method hebben flessen van gerecycled plastic.

Zowel Bondi Wash als Marie Stella Maris hebben de allerknapste handzeep en handlotion. Wellicht een leuk idee wanneer je iemand een corona-proof verjaardagscadeau wilt geven.

Stap 2: handcrème

Stap 2: handcrème

Smeer je handen thuis in met een fijne natuurlijke handcrème. Ook voor crème geldt weer dat wanneer je smeert met veel chemische toevoegingen dat je huid beschadigt raakt. De huid beschermt zichzelf dan niet meer en droogt alleen maar meer uit. Er zijn veel natuurlijke merken te vinden. In heel veel prijsklasses. Wij zijn eigenlijk gewoon erg tevreden over de Nourishing Hand Cream van Naïf. Het tikt alle boxen aan: smeert lekker, geeft niet zo’n vies laagje, is helemaal natuurlijk, ruikt mild en kost je geen rib uit je lijf. Oja en is makkelijk verkrijgbaar.

Mocht het echt ernstig gesteld zijn, dan is de de eczeemzalf van donttellmum een lifesaver! Eczeemzalf? Jawel. Vertrouw ons maar. Als je dat toch niet doet, ons vertrouwen, meld je dan aan voor de gratis samples die donttellmum deze dagen weggeeft via instagram.

Stap 3: de droge, ruwe plekjes

Stap 3: de droge, ruwe plekjes

Hoewel we echt wel extra lief zijn voor die handen, toch kan het gebeuren dat je handen nog droge en ruwe plekjes hebben. We boeken zelf goede resultaten met een multi crème. Je weet wel, zo’n handig smeersel wat je overal op kunt smeren. Van een net wat duurder merk en betere kwaliteit. Doordat je hem voor zowel je lippen, als je gezicht, als nu dus je handen gebruikt, hoef je in plaats van drie tubes er maar één te hebben. De Everywhere Salve – ruikt heerlijk en is prachtig verpakt – van Cosmos Botanicals zit steevast in onze tas. Ook de Multi Balm van SMPL werkt top bij schrale plekjes.

Stap 4: desinfecterende spray

Stap 4: desinfecterende spray

Onze nieuwe realiteit is ook dat we onze handen vaker mogen desinfecteren. Boehoe. Goed met zeep wassen is altijd het beste. Maar als er even geen zeep en water voorhanden is, dan is een fijne natuurlijke desinfecterende spray wel fijn. Wat wij gelezen hebben is dat een desinfectant met alcohol toch wel het beste werkt. Het Amerikaanse prachtige merk Dr. Bronner’s heeft een hele fijne natuurlijke variant met biologische alcohol. En lekkere lavendel geur. Momenteel overal uitverkocht natuurlijk. Maar sla je slag wanneer hij terug op voorraad is.