23 maart 2021, door Anna Sophie Wellink

Opruimen op zijn best doe je zo, met tips & tricks van een personal organizer

23 maart 2021, door Anna Sophie Wellink

Opruimen op zijn best doe je zo, met tips & tricks van een personal organizer

Nu we allemaal thuis zitten en het lente weer is begonnen is het tijd... Tijd om de boel weer te organiseren en orde te scheppen. En nee, dat vinden we niet het meest leuke wat er is maar als het dan gedaan is dan zijn we o zo happy en is er letterlijk en figuurlijk weer meer ruimte. Ruimte in je hoofd maar ook ruimte voor een upgrade. Enne... We hebben het hier niet over even de kledingkast netjes maken en wat rommel verschuilen achter in de kast. Nee nee, het gaat hier over structuur scheppen en dát zorgt voor rust.

 

Carla is personal organizer en geeft hier haar drie beste tips. Lees en schrijf je even mee?

 

 

Tip 1. Een goed begin is het halve werk

Tip 1. Een goed begin is het halve werk

De meeste mensen weten als het om organiseren en opruimen gaat niet waar ze moeten beginnen. Daarom het advies van Carla: doe het in stapjes. Vraag jezelf af: wat is mijn favoriete plek? Waar zit ik het liefst in huis? Is dat bijvoorbeeld de keuken? Begin dan eens met het uitspitten van je kruidenkastje, het legen van je koelkast of het sorteren van je servies. Je zult zien dat als je eenmaal begint en het bevalt, je er al voor de helft bent.

Na deze tip van Carla werden we gerustgesteld. Klein beginnen, dan zie je snel resultaat. En krijg je de smaak te pakken, dan ga je door. Tip van team Bart: schenk een glas vino in terwijl je aan het opruimen bent, word het ook nog eens een gezellige boel.

Na het opruimen, ordenen en structuur aanbrengen mag je jezelf best belonen en dat doen we het liefst met een van deze geurkaarsen.

Tip 2. Opruimen is iets anders dan opbergen 

Tip 2. Opruimen is iets anders dan opbergen 

Veel mensen denken bij opruimen aan het opbergen van hun spullen. Dit is iets totaal anders. Als je opruimt, is het belangrijk dat je dingen ook echt door je handen laat gaan. Vraag jezelf af: ‘hoelang heb ik dit al niet gebruikt of gedragen?’ Maak er anderen blij mee, of gooi het weg als het weinig toegevoegde waarde heeft. Als je nutteloze spullen opbergt in de kast, blijft het er waarschijnlijk weer een lange tijd liggen. En dat is zonde.

Zelf herkennen we ons hier heel erg in. Spullen achter een kastdeurtje en het ziet er weer netjes uit. Eerlijk is eerlijk, wat Carla zegt is helemaal waar dit is niet opruimen het is gewoon verstoppen en dan denken dat het opgeruimd is.

Tip 3. De kunst van de minimalistische kledingkast

Tip 3. De kunst van de minimalistische kledingkast

Als personal organizer heeft Carla inmiddels hele bergen met kleding, tassen en schoenen voorbij zien komen, en wel, dit is natuurlijk vooral bij vrouwen thuis, oeps. De meest effectieve tip die Carla heeft voor ons, voor het opschonen van je kledingkast: gooi ALLES op één stapel en ga dan van soort naar soort werken. Maak onderscheid tussen winter en zomer kleding en berg de seizoenskleding op die niet van belang is. Dus: broeken bij broeken, shirts bij shirts en zo verder.

Tip van de sluier: koop geen nieuwe kledinghangers, gebruik gewoon dezelfde en voilá. je hebt bijna het gevoel dat je een nieuwe garderobe hebt.

Wil je meer van deze tips? Of kun je wel wat hulp van personal organizer Carla gebruiken, kijk dan even hier op haar website. En thanks to Carla, nu kunnen we allemaal massaal aan de slag zonder smoesjes waar te beginnen.