Nederland, Amsterdam3 februari 2018, door Maartje

Nieuw: Café Ballenbak Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 3 februari 2018, door Maartje

Nieuw: Café Ballenbak Amsterdam

Ouderwetse Amsterdamse gezellige bruine kroegen. Ze hebben een bijzonder plekje in ons hart. Je begrijpt dan dus ook dat we zeer exciting waren toen we hoorde dat café Ballenbak in de Pijp zijn deuren had geopend. Geen småland taferelen maar gewoon een klassieke bruine kroeg met een groot aanbod bitterBallen en foto’s van het oude Amsterdam. We like.

Eigenaar Jordi (manager bij Café Bubbels) snapt de bruine-kroegen-liefde als geen ander (en ons... Man, wat zijn we vaak de bubbels uit gerold...) en heeft de hele zaak laten verbouwen totdat er weer genoeg hout op de muren zat en de Amsterdamse kroegensfeer naar boven kwam. Zin in een biertje drinken aan de bar, een potje kaarten met je vrienden, in alle rust de krant lezen of in een bitterbalCafé Ballenbak is je plek.

Nog even over die bitterballen, want die zijn er in maar liefst twaalf smaken en te bestellen per 2, want je wilt ze natuurlijk allemaal proeven. Voor de student, voor de buurt en voor de dagjesmensen (want: Albert Cuyp om de hoek). Met een biertje. Gewoon een biertje. Hangend aan de bar. En in de zomer op het terras, in de zon en drink je een koud biertje. Alleen dus, of met vrienden. Ja, wij zijn blij met café Ballenbak.

2de Jacob van Campenstraat 150, Amsterdam

x Juliette