Nederland, Amsterdam15 mei 2018, door Toine Legters

Nieuw: Moxy Hotel Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 15 mei 2018, door Toine Legters

Nieuw: Moxy Hotel Amsterdam

Een tijdje terug werden wij uitgenodigd voor de opening van het nieuwste zusje van het Marriott: Moxy Hotel in de Amsterdamse Houthavens. En dat was op zijn zachtst gezegd interessant: Moxy is volledig ingericht op ‘de nieuwe generatie reizigers’, oftewel millennials - ademt dus grande hippiteit in ieder hoekje (container muur: check, plantenwand: check, roze neon: check, hangstoelen: check) maar bevindt zich in een zeer afgelegen hoek, namelijk in de nok van de Houthavens.

Moxy Hotel

Moxy Hotel

De weg ernaar toe voelt dan ook een beetje zo van: ehm, fietsen we niet de verkeerde kant op? Eenmaal aangekomen begin je het te begrijpen: Moxy staat als een huis en draait puur om l’expérience.

Want voorbij de bouwputten die de Houthavens rijk is, en dat zijn er nogal wat, staat daar op het allereindst langs het water plots Moxy te prijken. Vanaf dit punt zie je Amsterdam van een geheel andere kant: je kijkt uit op de Houthavens, dus uitzicht tot ver, veel water en industrieschepen. Kijk je de andere kant op, dan zie je de serieuze nieuwbouw (het leeft er nog niet zo) van het havengebied.

 

Maar eenmaal binnen draait het om (betaalbaar) plezier: het Moxy hotel Amsterdam moet een 24/7 hang out worden. Daarom heeft het hotel naast 120 kamers ook veel chill areas: we zien een athletic club met bruinleren boksballen, een prima zwembadje met flamingo’s, een keurig dakterras, een 24/7 grab&go concept en veel zithoeken met zowel kleine als gezellige lange tafels. Hippe muziek knalt door de speakers, van je boom boom boom, je kent het wel. De familie Marriott richt zich hiermee op betaalbare luxe voor, zoals gezegd, de millennial. Lees: het is allemaal geschikt voor op Instagram (hashtag: #atthemmoxy).

Ter info: het Moxy-concept werd in 2014 gelanceerd in Milaan. Het speelse zusje van Marriott International wil snel groeien en komt de komende drie jaar met 50 nieuwe hotels in Europa, waaronder 7 hotels in Nederland en België. De eerstvolgende Moxy in Nederland wordt in Utrecht geopend. Slapen doe je er vanaf zo’n €125,00 per nacht.

Liefs Lise