Nederland, Amsterdam1 februari 2018, door Maartje

Nieuw: The Pom Bar Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 1 februari 2018, door Maartje

Nieuw: The Pom Bar Amsterdam

Hij is alweer heel, heel even open, The Pom Bar in Amsterdam West. Een concept bedacht in eigen huis en opgezet door moeder Carolyn en dochter Tanusja. The Pom Bar inderdaad, en dat is dus een stukje Suriname in de Baarsjes.

Pom? Pom? Wat Pom dat ook alweer? Let us explain… Pom is een Surinaamse ovenschotel gemaakt van pomtayer (dat lijkt op een aardappel) en dat is fantastisch lekker, vooral voor de aardappeleters die wij hier op Bart HQ zijn. Bovendien is het een gerecht die je op élk Surinaams feestje voorbij ziet komen hoewel het - serieus - bloed, zweet en tranen kost om te maken (tenminste: wij doen het de dames niet na).

En dat is precies waarom Carolyn en Tanusja The Pom Bar hebben geopend. Want Pom eten, hoeft toch niet alleen maar bij speciale gelegenheden? Agreed.

Juist. Met een recept van de familie van de kok uit Paramaribo, weet je dat je hier goed zit (ook voor de vegan’s onder ons!). Maar ook als je even geen zin hebt in een broodje Pom (zou zo snel niet weten wanneer, maar toch), kan je bij The Pom Bar terecht.

Tips in Suriname? Check 12 x Paramaribo

Op de kaart namelijk nog veel meer Surinaams goeds: verschillende donderslekkere broodjes, doksi alesi, nasi, wraps en salades, verse soepen. Om daar op te eten of mee te nemen. Whatever you like! Al moeten we eerlijk zeggen dat de zaak zo leuk is - turquoise muren, Caribische sferen, geuren van heerlijk eten, muziek uit de eighties -, dat je er wel moet blijven eten! In rap tempo naar The Pom Bar in de Baarsjes dus!

Cabralstraat 49H, Amsterdam

x Juliette