25 november 2017, door Maartje

Ode aan de wildernis

25 november 2017, door Maartje

Ode aan de wildernis

Wie regelmatig een rondje Westerpark (Amsterdam) doet, heeft afgelopen voorjaar ongetwijfeld de levensgrote olifant bij de spartelvijver ontmoet. The Weeping Elephant is inmiddels. na tussenstops in Rotterdam en Brussel, neergestreken in Gent, en zal hierna nog verder de wereld over reizen om in verschillende steden op te duiken. Het imposante object is onderdeel van Ode aan de wildernis’, een grootschalig project waarmee initiatiefneemster Jantien Mook haar liefde voor de natuur uit. Waar de huilende olifant zich laat zien, maakt het iets los. En dat is precies de bedoeling van de Nederlandse kunstenares.

Om ook de jongere natuurliefhebber te bereiken met haar boodschap, komt Jantien met een origineel prentenboek. Het boekje is uitgebracht in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds en bevat bijzondere illustraties en versjes over wilde dieren. Aan bod komen onder andere een dolfijn, een buffel, een leeuw en natuurlijk – hoe kan het ook anders – een olifant. Ideaal voorleesmateriaal en geschikt voor kleintjes vanaf een jaar of 4 (en een perfect decembercadeau).

Oh en mocht de huilende vriend klaar zijn met zijn wereldreis en op zoek zijn naar een permanente standplaats, dan heten wij hem graag weer welkom in Westerpark. Gewoon, omdat ‘ie daar zo moeiteloos perfect tussen de bloesems en de barbecues paste.

Het boek is te koop via bol.com en The Weeping Elephant volg je via Ode-aan-de-Wildernis

x Jorien