Nederland, Den Haag28 september 2019, door Nina van Hilst

Heel veel keer ontbijten (en lunchen) in Den Haag

Nederland, Den Haag, 28 september 2019, door Nina van Hilst

Heel veel keer ontbijten (en lunchen) in Den Haag

Eigenlijk is ontbijt onze favoriete maaltijd van de dag. Lekker wakker worden met goede koffie of een verse jus. En naar gelang onze trek een gezonde acaibowl, goed gebakken eieren of pannenkoeken. Na een lekker ontbijt is de rest van de dag een feestje. We maken een lijstje met heel veel keer ontbijten (waar je eigenlijk altijd ook kunt lunchen) in Den Haag. Mag je zelf kiezen  waar je trek in hebt.

Plenty

Plenty

We beginnen met pretty. En vegan. Want dat is Plenty in toch wel de leukste straat van Den Haag, de Piet Heinstraat. Plenty opende in het voorjaar van 2019. En is oogstrelend mooi en tongstrelend lekker. Ok, mits het je smaak is natuurlijk. Houd je van gezond en plantbased? Een cinnamon roll en spelt pancakes for breakfast? En ’s middags lunch met een mediterrane twist? Dan ga je bij Plenty erg gelukkig worden.

Confetti

Confetti

Zuurstokroze, mintgroen, milkshakes en een vleugje disco. Dat is Confetti in een notendop. Het is soms een beetje zoet – moet je van houden – maar scrambled eggs on toast staan ook op de kaart. Zeker ook een leuke plek om neer te strijken na een dagje winkelen en je even een opkikker kunt gebruiken. Want de taartjes en de koffie zijn een aanrader.

Bookstor

Bookstor

Midden op het Noordeinde zit een boekenwinkel. Mooi met klassieke kasten langs de wanden en een ouderwetse trap wanneer je de bovenste boeken wilt zien. Zowel voor de winkel – met schuin uitzicht op het Paleis – en achter de winkel in de tuin hebben ze een fijn terras. En een serre waar je van een ontbijt of lunch kunt genieten. Tussen de geur van nieuwe boeken. Vinden we fijn.

Boulangerie Michel

Boulangerie Michel

Eerder noemden we het al ‘een ontbijtbegrip in de stad’. Boulangerie Michel is een bakkerij-plus. Broodwaren dus en fijn zitten. Niks is zo lekker als de geur van artisanaal gebakken brood. En dan beginnen we nog maar niet over het lekkers van de patisserie.

Haley’s Comet Breakfast Club

Haley’s Comet Breakfast Club

Veel duidelijkere ontbijtzaak kun je niet zijn. Haley’s Comet’s interieur is opvallend. Een moderne uitvoering van een classic jaren ’80 zaakje. Een mix van strak wit, neon en retro games. Op het menu geen gedoe: 3 keer eieren, 3 keer pannenkoeken en 3 keer cereals. Wel eventueel met milkshakes, een ice cream float en cappuccino met marshmallows. En dat allemaal in een lekkere laid-back sfeer.

Pistache Café

Pistache Café

Niet te verwarren met het fijne hotel Pistache. Ze zitten namelijk op een hele andere locatie en hebben – behalve dat ze beide in Den Haag zitten – ook niks met elkaar te maken. Pistache Café zit op een lief hoekje tegenover de ingang van de Paleistuin. De antraciet gevel en Scandinavisch groene binnenkant geeft meteen een lekker sfeertje. Op het menu staan gezonde, organic gerechten als amandel-havermeel wafels, een acaibowl en een ei bereid naar wens. Verder een hele reeks sandwiches met avocado, limoenkaas, een broodje mambo – geen idee! – en meer. Bij een zonnige dag kun je lekker buiten neerstrijken. Ook niet verkeerd.

Koffiebar Eef

Koffiebar Eef

In weer zo’n leuk straatje in het Haagse – de Weimarstraat, met meerdere leuke winkels – zit Koffiebar Eef. Waar je direct een ik-voel-me-hier-thuis-gevoel zult hebben. Leuke jonge mensen en af en toe een verdwaalde buurt-oudere. Waar groepjes vrienden die in de buurt wonen afspreken om hun avonturen van de week door te spreken. Zonder te veel opsmuk. Lekker low key en knus. Het menu is dito. Een croissant, yoghurt of toast met ei. Een selectie lekkere tosti’s en wat broodjes en soep. Heerlijk voor die dagen dat je minder hysterie wilt.