Spanje, Kaapstad10 december 2019, door bloemelaarman

Op naar Sir Victor Hotel in Barcelona

Spanje, Kaapstad, 10 december 2019, door bloemelaarman

Op naar Sir Victor Hotel in Barcelona

Barcelona is zo'n stad waar je, 1) nooit genoeg van krijgt en 2) altijd naar toe kunt. Zelfs begin winter, nu dus, straalt de zon en is van een jas, met een beetje geluk, geen sprake. En als je dan toch naar Barcelona gaat, check dan even Sir Victor Hotel. Het gaat je heel gelukkig maken, beloofd!

Sir Victor Hotel

Sir Victor Hotel

Wellicht klinkt de naam bekend want Sir Victor is onderdeel van de hotelclub Sir Hotels. Met hotels in onder andere Amsterdam, maar ook Ibiza en Berlijn zijn van de partij. Voor nu een uitgebreid verslag over onze lieveling Victor. Bij Sir Victor dompel je jezelf onder in luxe. En waar 5 sterren niet vanzelfsprekend hand in hand gaat met gezelligheid is daar geen sprake van bij deze Spaanse, of moeten we zeggen Catalaanse, parel. We waren helemaal stapels op het personeel. Zij verdienen nou echt een dikke pluim. Of we nu bij de receptie waren, bij The Rooftop of bij MR PORTER, het restaurant, overal werden we met open armen ontvangen en ontbrak het ons aan niets. Een team vol vrolijkerds en, waar kom je ze nog tegen, oplettende mensen. Plus lief. We kregen een knuffel bij afscheid.

Back to the start. De Kamer. De hotelkamer had een omvang waar een gemiddeld Amsterdams appartement u tegen zegt. De kamer besloeg een ruim slaapvertrek met groot fluffy bed, kastruimte voor vier, een bureau, een mini bar uiteraard, twee balkonnetjes en twee badkamers (de eerste met bad/douche en de tweede met stortdouche, wc en bidet) om het geheel af te maken. In iedere kamer is de kunst zorgvuldig afgestemd en zo hangt in iedere badkamer een mooi stuk art van een paar heerlijke billen. Speciaal en alleen bij Sir Victor te zien. Die badkamer doet het sowieso erg goed: je weet dat je in een luxe hotel slaapt als je de handdoeken voelt. Zacht. Zwaar. Groot. En als je twee badkamers krijgt. Dat natuurlijk ook. De hotelkamers hebben die Sir-touch. Modern. Clean. Kunst. Aandacht. En net dat beetje anders.

Er moet ook gegeten worden en daarvoor ga je naar The Rooftop of MR PORTER. The Rooftop is van ‘s ochtends tien tot ‘s avonds zeven geopend en bij MR PORTER kun je terecht voor je ontbijt, lunch en diner. Voor het ontbijt raden we de pancakes aan en de wortel-sinaasappelsap. Goede basis voor een stevige dag shoppen. Maar eigenlijk is alles even zalig.

The Rooftop

The Rooftop

Bij The Rooftop bestel je een frisse zomercocktail, een goed glas wijn of ga op chique en drink champagne. Een glas Delamotte-champagne om precies te zijn: te lekker. Daarnaast is er een uitgebreide kaart waarbij het oog groter is dan de maag. Toast, dips, skewers, salades, kleine gerechtjes. Voor ieder is er wat wils. Op de achtergrond staat een lekker muziekje op, hip maar absoluut geen hotellounge – goddank. Heb je geluk dan staat er zelfs een DJ live te draaien. Mochten er nog wat meer zonnestralen vallen dan kun je ook nog een plons nemen in het zwembad waar de vrolijke geelwit gestreepte handdoeken al voor je klaarliggen. Met het uitzicht over de stad kun je ook een glimp van La Sagrada Familia  opvangen en snuif je dus ook nog eens een stukje cultuur. Oftewel: verblijf je in dit hotel boek dan genoeg tijd vrij in je planning om hier te relaxen. Verblijf je hier niet? Loop binnen bij de receptie, helemaal rechts is de lift en druk op de T van The Rooftop.

MR PORTER

MR PORTER

Niet te versmaden is ook het eten bij MR PORTER. Wellicht ook een bekende naam, want in het W Hotel op de Dam vind je het gelijknamige restaurant op de bovenste verdieping. De inrichting heeft ook het een en ander aan gelijkenissen: de grote ronde lampen, de tafels gevormd in halve cirkels (diner style) en de bar waar steengoede Espresso Martini’s tevoorschijn getoverd worden. MR PORTER is bekend als steakhouse en dat is dan ook wat je hier besteld, als je geen vega(n) bent. Mocht dit wel het geval zijn dan is het menu gelukkig ook uitgebreid en vind je gerechten zoals gegrilde bloemkool uit de oven of een gerecht met prei. Nu hoor ik je denken dat prei niet heel spannend is, of zelfs kan zijn? Maar deze prei is in een speciale vuuroven geroosterd zodat hij in een geblakerd jasje zit, echt een aanrader. 

De bone-in fillet was me toch een potje mals. Als je dan een keer vlees eet. Dan zo’n stuk vlees. Met een saus om je vingers bij af te likken. Daarnaast een schaal met krokante dunne frietjes onder een laag van Parmezaanse kaas en voor de vitamientjes nog groene asperges. Een glas rode wijn ernaast maakt je diner af. De desserts die erna komen zijn één voor één spektakels. Een show kunnen we wel zeggen. De Chocolate Explossion bracht een ballon van pure chocola bestreken met edible gold, met hierin een truffel van passievrucht, passievruchtmousse, macarons en pistachecumble. Aan tafel wordt er liquid nitrogen overheen gegoten zodat het geheel bevriest en de wolken over tafel dampen… wow factor guaranteed!

The Zero Spa & Gym en The Library

The Zero Spa & Gym en The Library

Sir Victor huist niet alleen 91 stijlvolle kamers, The Rooftop en MR PORTER maar ook The Zero Spa & Gym en The Library. De spa is heerlijk ontspannen en er is een uitgebreid scala aan massages en meer te boeken om bij te komen van de uitputting die een citytrip is. Knipoog uiteraard. Mocht al dat geloop in de stad je nog niet moe maken dan is de gym de place to be: zeer uitgebreid uitgerust.

Op de valreep nog een leuk weetje? De naam Sir Victor komt van Victor Català of eigenlijk de Catalaanse schrijfster Caterina Albert i Paradís (1869-1966). In haar tijd was het nog niet gebruikelijk voor een vrouw om een vooraanstaande schrijfster te zijn en om serieus genomen te worden nam ze een pseudoniem aan. Victor in haar geval. Sir Victor eert Caterina met een prachtige bibliotheek vol met boeken geschreven door vrouwen of boeken met vrouwen in de hoofdrol. De ruimte wordt met name gebruikt voor meetings maar je zult hier ook vast een kijkje mogen nemen.

Conclusie van deze lofzang over Sir Victor Hotel? Je moet hierheen, punt uit.

Sir Victor Hotel