6 januari 2022, door Maartje

De favoriete Amsterdamse Restaurants van de Barts Boekje lezer

6 januari 2022, door Maartje

De favoriete Amsterdamse Restaurants van de Barts Boekje lezer

Tuurlijk hebben we een long list aan Amsterdamse restaurants die we bij voorkeur meerdere malen per jaar bezoeken. Maar we wilden ook wel eens weten wat júllie nu lekker vinden. Wat blijkt? We hebben smaak, jij en wij! We hebben een gedeelde liefde voor de fijnste restaurants en omdat een overzicht daarvan zo nu en dan verdomde handig is, besloten we jullie bij dezen aan het woord te laten: dit zijn de favoriete Amsterdamse restaurants van de Barts Boekje lezer.

Het klassieke café-stijl toprestaurant De Klepel werd met stip het meest genoemd. Kunnen ons volledig in vinden. Lees meer over De Klepel.

Enne, we zijn zo vrij om meteen even het nieuwe restaurant Zoldering te noemen, waar Job, lang chef bij De Klepel en een van de redenen achter het succes van De Klepel, met de pollepel zwaait.

We blijven lekker dichtbij want het eveneens nog behoorlijk jonge restaurant Domenica is ook een topper volgens jullie. Mee eens hoor, helemaal mee eens.

De Japanner, ook een favoriet, met daarbij de kanttekening dat de eerste, die in de Pijp, wel de meest geliefde is. De Japanner opende namelijk ook een nieuwe locatie in West. Iets groter en daardoor misschien iets minder knus? Afijn, De Japanner, je mag ‘m opschrijven.

Een mooie link naar het eveneens veelvoudig genoemde Sushi Ken. Omakase sushi in Amsterdam, je wil het.

Eerlijk gezegd hebben we vooral zin in Coba Taqueria waar de zon schijnt… Al is dat natuurlijk eigenlijk onzin: bij de Mexicaan in Amsterdam-Noord schijnt-ie het hele jaar door. Wel even reserveren: de zaak heeft een interessant deurbeleid voor mensen die aan komen waaien.

Het nieuwe Bar Bambino heeft nu al heel erg veel harten verovert, en terecht! Dat zal vást ook komen doordat het restaurant wordt gerund door luitjes die ook achter een andere veel genoemde favoriet zit: restaurant BAK. Altijd goed daar, wel reserveren hoor, want je pakt bij BAK zomaar mis.

Leuk vonden we het dat het nog maar net open restaurant Alba zoveel genoemd werd! En dat terwijl de meeste mensen er vast nog niet gegeten hebben. Fikse achterban dus, dat Alba. Niet zo gek als je leest welke gasten de boel opgezet hebben. Hier lees je er alles over.

Van Bistro Neuf ben ik (Maartje) al heel wat jaren groot fan. Ik kwispelde dan ook een beetje toen deze voorbij kwam tijdens het vragenrondje. MEE EENS. Een hart onder de riem voor de zaken die zich al zo lang en zo goed staande weten te houden in al het Amsterdamse geweld.