Nederland, Rotterdam27 september 2017, door Maartje

Poké Bowl Rotterdam #2

Nederland, Rotterdam, 27 september 2017, door Maartje

Poké Bowl Rotterdam #2

Yay! De poké bowl is nog steeds áán en vanaf heden is-ie zelfs nog harder aan in Rotterdam. Want restaurant Poké Bowl aan de Hoogstraat in R’dam heeft er een zusje bij. Of zeg maar gerust 'zus'. Het “wat kleine” – aldus de eigenaresse – plekje aan de Hoogstraat heeft in de Rotterdamse Karel Doormanstraat wat meer ruimte en zitplaats gekregen, waardoor je daar vanaf nu nog makkelijker terecht kunt voor je nodige dosis poké. Al blijft de Hoogstraat vestiging ook gewoon open voor je nodige poké cravings, geen zorgen.

Pokebowl, Rotterdam muur

Poké wie? Oke, we leggen nog één keer uit: de poké bowl is over komen waaien uit Hawaï en staat voor een flinke bowl vol verse vis en groente. Eigenlijk sashimi, maar dan in een schaaltje.

Lees ook over het beste én het beste nieuwe van Rotterdam: 20 x Rotterdam 2017

Hoe je dat doet bij Poké Bowl Rotterdam? Je kiest een basis (sla, rijst of burrito), proteïne (zalm, tonijn, garnalen, gegrilde kip of gebakken tofu), 4 mix-ins (van edamame tot rode bieten en zeewier), vervolgens je favo dressing (YES daar is de wasabi mayo, maar uiteraard zijn er meer opties) en tot slot nog 3 toppings (Spaanse pepers of geraspte kokos bijvoorbeeld). En hatsa, je bent good to go en hebt zo een kleurrijke poké bowl voor je neus. Die je overigens ook prima kunt meenemen of online bestelt via Foodora. Zo makkelijk. Inclusief zoete suikervrije hapjes van SUE (AKA de overbuurvrouw) en verse ice tea's op het menu. En kun je nou niet kiezen uit al die opties (herkenbaar), kies dan voor een van de signature bowls van Poké Bowl. Zoals de aloha salmon met gemarineerde zalm en meer, of de hula tuna met onder andere tonijn (joh?) en wasabi mayo. Verantwoord smullen. En lekker, beloofd Poké Bowl.

♥ Marloes