7 februari 2020, door Nina van Hilst

Recycle jouw jeans: Palais de l’eau recycled denim collectie

7 februari 2020, door Nina van Hilst

Recycle jouw jeans: Palais de l’eau recycled denim collectie

Nu al onze kasten heel Marie Kondo worden opgeschoond, blijven er weleens wat stapeltjes onnodige kleding over. Wat te doen met je oude spijkerbroeken? Breng ze op zaterdag 8 februari naar Motherhood op de Kinkerstraat. Waar Palais de l’eau jouw jeans recycled in de nieuwe Recycled Denim Collectie handdoeken voor baby’s en dreumesen.

Palais de l’eau

Palais de l’eau

Het Nederlandse merk Palais de l’eau maakte “slimme” handdoeken voor kleintjes. Volledig duurzaam – en met veel liefde – gemaakt. Hun nieuwste product is de denim collectie. Gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken en Tencel (een duurzame vezel gemaakt van houtpulp). De denim handdoeken zien er stoerder uit. Perfect voor stoere meisjes en jongetjes.
Wat er zo “slim” is aan de handdoeken? Iedere ouder kent het gestuntel met het uit bad halen van je baby. Je handdoek glijdt weg, je wordt zelf kletsnat en je baby gaat huilen omdat het koud is. Conchita van Palais knipte handdoeken kapot, ging ermee aan de slag en het resultaat is een handige handdoek die je om je nek vastmaakt met een drukker. Dat niemand daar nu eerder aan heeft gedacht.

Denim Drop Off Event

Denim Drop Off Event

Wat nu als jouw oude jeans wordt verwerkt in een nieuwe handdoek? Leuk toch? Zaterdag 8 februari heeft Palais het Denim Drop Off Event bij de winkel Motherhood op Kinkerstraat 270. Je kunt hier je preloved jeans wegbrengen om te worden gerecycled. En er is meer leuks. Je nog te repareren jeans kan worden gerepareerd. Er is een demonstratie indigo verven. En er worden portretten van je kleintjes en jou gemaakt voor de denimwand. Zo worden we allemaal onderdeel van het duurzame proces van Palais de l’eau. Red je het niet om zaterdag bij te zijn, de hele maand kun je nog jeans inleveren. In maart gaan de jeans naar de vervezelaar om tot nieuwe duurzame handdoeken te worden gemaakt.