Nederland, Amsterdam2 augustus 2019, door Milou Verbeke

Remise47 in Hotel de Hallen, Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 2 augustus 2019, door Milou Verbeke

Remise47 in Hotel de Hallen, Amsterdam

We zijn best een beetje fan van de Vondel Hotels. Zoals bijvoorbeeld Hotel Mercier in Amsterdam en Hotel Monastère in Maastricht. En zit er dan ook nog eens een gezellig restaurant bij, dan heb je ons wel. Zo behoord Hotel de Hallen ook bij de fijne hotelketen; gevestigd in een voormalige tramremise, naast de Hallen in Amsterdam-West. Nog nooit geweest? Ga dan binnenkort zeker eens kijken. Een bijzondere mix van Scandinavisch meets industrieel en de kamers bevinden zich allemaal direct aan de lobby.

Remise47

Remise47

Remise47, het restaurant van Hotel de Hallen, zit direct aan de voorkant. Met een groot terras en binnen veel hoge ramen en deuren die allemaal open kunnen, zit je hier vooral in de zomer perfect. Naast het restaurant vind je aan het begin van de lobby ook nog de ‘Chef’s table’ met zicht op de keuken. Een gezellige plek om te tafelen, vooral wanneer je met een groter groep bent. De kaart van Remise47 is Frans/internationaal met klassiekers en wisselende seizoensgebonden gerechten. Het menu vind je hier. Wij begonnen met een amuse vooraf; een mini-couscoussalade, tezamen met een glas champagne. Er stond geen cava meer koud en dus kregen we champagne *handjes in de lucht*.

Bij Remise47 zitten ze trouwens op de bubbels, meer daarover lees je hieronder. Als voorgerecht kregen we een Cravad Lax; een salade van zalm, avocado en groene appel. Met een passende chardonnay (bij Remise47 weten ze wat ze schenken, niet alleen bubbels maar ook wijn) een hele lekkere combi. Van kleine porties houden ze hier trouwens niet, zorg dus voor een goede eetlust. Door naar het hoofdgerecht; runderwang met polenta, pompoen en een eigen jus. Mals en lekkere smaken, hebben we helemaal niets op aan te merken. Ondertussen blijven de lekkere wijnen ook doorkomen, zo wordt het hoofdgerecht gepaard met een Massolino Nebbiolo Langhe. Even googlen en een flesje bestellen, geloof ons – is ‘ie waard.

Elke vrijdag: Oesters & Bubbels

Elke vrijdag: Oesters & Bubbels

En dan het toetje! Want wat is een diner zonder een toetje. Helemaal deze; aardbei merengue met citroen en curd. Ook weer een fijne portie, die niet na 3 al op is. En o-zo-lekker. Ja, het toetje wint de avond. Misschien ook omdat daar weer een glas bubbels bij werd geschonken, rosé deze keer. Doen wij niet moeilijk over, dat begrijp je.

Over die bubbels, daar hebben ze iets wekelijks van gemaakt. Je kunt namelijk deze zomer elke vrijdag bij Hotel de Hallen terecht voor Oesters en Bubbels. €1,50 voor een oester (doe mij er maar 10) en voor €35,- krijg je een half dozijn oesters op tafel én een fles cava. Goeie deal toch? Op het terras, in de zon, het weekend in luiden met in de ene hand een oester en in de andere een glas cava. Je weet ons te vinden de komende vrijdage. Joe!

remise47.com