26 april 2021, door Anne Abendroth

Off the grid dineren in de Veluwse bossen bij restaurant Bohiem

26 april 2021, door Anne Abendroth

Off the grid dineren in de Veluwse bossen bij restaurant Bohiem

We schreven eerder over de behoefte aan natuur en rust. Want nature is calling nu we inmiddels de muren op ons zien afkomen. We feel you. Slapen en dineren in hartje natuur. Hear hear. Goed nieuws op dat front: het eerste Nederlandse off the grid restaurant in de Veluwse bossen opent in juni 2021; weer een reden om uit te kijken naar de zomer die voor ons ligt. De naam? Restaurant Bohiem.

 

restaurant Bohiem

restaurant Bohiem

Het idee voor ‘Bohiem’ ontstond op de dijk van Uitdam rond een kampvuur toen buren Freek van Noortwijk, Diane Schaub en Laura Luikens droomden over het openen van een buitenrestaurant in hartje bos. En toen dit concept in Scandinavië en Canada een succes bleek, werd het hoog tijd om hun droom uit te laten komen. Picture this: dineren in een betoverend stukje bos. Chef van Noortwijk en team op de achtergrond, die heerlijke gerechten bereiden op open vuur, groenten garen in de grond en pekelen (marineren in zout water). Fermenteren heb je nog nooit van zo dichtbij kunnen zien. Beloofd. Het menu wordt bepaald door het aanbod wilde ingrediënten in de omgeving, en wordt soms zelfs direct uit het bos gehaald. Restaurant Bohiem wil ook nog een bijdrage leveren aan de voedselketen van de toekomst door zo min mogelijk ingrediënten te verspillen. Wat niet hergebruikt kan worden, wordt omgezet in vruchtbare compost voor de eigen kruidentuin. Hulde.

Iedere vrijdag en zaterdag vindt er een vijf-gangen diner plaats in de buitenlucht voor maximaal 20 personen. But that’s not all. Er is ook een heuse chefs table, waar chef Freek van Noortwijk een uitgebreid scala aan gerechten klaarmaakt voor een klein groepje. Muy bien. De avond eindigt rondom het kampvuur met een huisgemaakt digestief van dennennaalden en s’mores. Je kunt hier overnachten in een luxe tipi en wakker worden met een stevig ontbijt. Een totaalbeleving van bijna 24 uur waarbij je echt even weg van huis kunt zijn.

Foto’s komen van de Instagram van Bohiem

Restaurant Bohiem