17 januari 2020, door Maartje

Restaurant Bureau Amsterdam

17 januari 2020, door Maartje

Restaurant Bureau Amsterdam

O well hello rooftop-bar-restaurant mét bubbelbad (zeggen ze, binnenkort, misschien dan)! Well hello Bureau. Restaurant Bureau is onderdeel van het succesvolle B. Amsterdam. Nog nooit van gehoord? Kan, als het niet je hoekje is. Maar B. Amsterdam is dus wel een van de grootste incubators ter wereld. Incubators? Vonden wij ook lastig, dus zochten we het op: volgens internationaal aanvaarde terminologie is een incubator: “een organisatie die een (incubatie-) proces realiseert om de versnelde groei van hoogwaardige starters naar succesvolle ondernemingen mogelijk te maken door de inzet van een geïntegreerd pakket diensten zoals werkruimte, services, cultuur, coaching, netwerk, (toegang tot) kapitaal, etc.” 

Restaurant Bureau

Restaurant Bureau

Oke, nog steeds moeilijk, maar dat doet B. Amsterdam dus in Amsterdam Slotervaart, vlakbij Radion. Kun je in verdiepen maar je kunt je ook ‘gewoon’ focussen op het – letterlijke-  hoogtepunt van het pand: het restaurant op het dakterras. In een grote, creatieve loods met uitzicht over de daken van de stad opende Restaurant B en kookt de chef die voorheen bij o.a. Choux (= tiptop met veel groente, bijzondere visgerechten en verantwoord vlees.) zijn ding deed. Het gros van zijn ingrediënten haalt hij uit de groentetuin die zo’n beetje naast zijn fornuis huist; eveneens op het dak. Een dakpark noemen ze het zelf, terecht natuurlijk. En alsof het niet genoeg is, is daar ook een meer dan puik dakterras. Op de 5e verdieping van B. Amsterdam is Bureau te doen, dat kan niet missen met dank aan de toffe neon-signs. Restaurant Bureau is open van maandag t/m vrijdag voor lunch en diner, niet in het weekend dus, dan blijven lekker in de stad en reserveren kan alleen telefonisch, lekker helder. O, en dat dakpark, dat is dus ook een fantastische plek voor wie een evenement te organiseren heeft.

atthebureau.amsterdam

Update: vanaf nu is Bureau – voorheen alleen op kantoordagen open – ook op zaterdagavond open! Dus van maandag t/m vrijdag van 11.30 tot 24.00 en vanaf 20 mei 2017 ook open op zaterdagavond van 18.00 tot 24.00. Op zondag zijn ze dicht. B. Amsterdam – 5e etage, Johan Huizingalaan 763a