48 uur best of Bart
  • 22 May 2018
  • Happy New Website!
Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
22 May 2018
  • 28-08-2017
  • Rotterdam

Restaurant Hangar 85 Rotterdam

Restaurant Hangar 85 Rotterdam

Hangar is een geliefde titel als het aankomt op de leukere/ betere/ lievelings-ige restaurants. Zo hebben we in Amsterdam een Hanger, één van onze meest favoriete zomeradressen in de stad. Er is een Hanger in Antwerpen, Hangar 41, én er is een Hangar in Rotterdam. Die Hangar kreeg de toevoeging 85, het huisnummer uiteraard, en vind je aan de Wijnhaven, een pracht stuk aan het water in 010.

Wat Restaurant Hanger 85 ook kreeg, is een kakelvers menu én een upgrade van het interieur, en precies daar willen we op dit moment even over naar huis schrijven, want lékker dat dat is! En mooi, dat ook.

Barts-Boekje-Hangar 85 rotterdam

Je ziet 'm van buiten niet meteen aankomen, zo lekker licht en fris is het ogenschijnlijk donkere pand eenmaal binnen bij Restaurant Hanger 85. Dat doen de grote ramen, de pastelkleurige stoelen, de lichte tafels en de enorme fotoprint tegen de achterwand, ondanks de gezellige, weliswaar donkere (en enorme!) bar. Perfect voor een hangsessie voor het eten of de vrijdagmiddag. Het restaurant is niet te hip, wel heel erg mooi. Of misschien moeten we zeggen: júist heel erg mooi. Tikkie chique doch ongecompliceerd. Zo'n restaurant voor als je wel écht uit eten wil, maar niet wil 'opzitten'. So far de looks en voor de goede verstaander ook meteen de puike service van Hangar 85, waarmee het dus allemaal helemaal snor zit.

Dan die nieuwe menukaart, over 'dat zit wel snor' gesproken. We noemen pastrami met gerookte knoflookmayonaise, met stip ons nieuwe omfiets-gerecht (het valt trouwens op dat pastrami de nieuwe... tsja, de nieuwe wat eigenlijk? is; we treffen het gedroogde vlees op vrijwel iedere (nieuwe) menukaart tegenwoordig. Waar je ons allerminst over hoort klagen) en we roepen over de wrap gevuld met pikante kip & guacamole - never out of style en bij Hangar 85 goed uitgevoerd. 

Barts-Boekje-Hangar 85 rotterdam 1

Net als die andere klassieker overigens, de carpaccio. Klinkt als o-ja-lekker-makkelijk maar we geven het je te doen, een écht lekkere carpaccio maken waarbij de saus wel aanwezig is, maar niet te overheersend (een veel gemaakte fout), en waar wel alles op en aan zit, maar je nog steeds het verse flinterdun gesneden vlees proeft. Heus. Nog maar te zwijgen over de bouillabaisse en de gamba's met Turkse kruiden - NOM.

Later op de dag mogen we graag opteren voor de 24 uur gegaarde buikspek. Zo. Lekker. En voor wie niet kiezen kan is er - olé - Tasting Hangar. Van alles een beetje. Over de dessert van Hangar 85 evenmin iets te klagen: ook hier een aantal klassiekers precies goe uitgevoerd zoals de crème brûlée met framboos en de kleine (want zware/ stevig vullende - vergis je niet) cheesecake. Zomer op je bord, ook als het buiten guur is. Of je al op de fiets zit? Hangar 85