23 mei 2017, door Anouk Ardesch

Zomer foodfestivals Amsterdam

23 mei 2017, door Anouk Ardesch

Zomer foodfestivals Amsterdam

HALLO ZOMER! En met hallo zomer komt Hallo Foodfestivals! Foodtruckje hier, hangtafel daar, barbecue op links en de bar op rechts... Wij blij, zij blij, iedereen blij. De leukste van Amsterdam van het komende seizoen op een rijtje, 11 x zomer foodfestivals, voor het gemak en op willekeurige volgorde. Genieten tot de max, dat zul je.

 

De Rollende Keukens | 8 t/m 12 mei

De Rollende Keukens | 8 t/m 12 mei

Zeg je Amsterdams zomer foodfestivals, zeg je de Rollende Keukens. Want in 2024 zal in het Amsterdamse Westerpark de zestiende editie al zijn, tijdens het lange Hemelvaartsweekend (woensdag 8 t/m zondag 12 mei). Afgelopen edities waren een groot succes en vaak trekken ze de mooiste mobiele keukenkarren uit eigen land én van over de grens. Iedere dag is het geopend van 13.00 tot 23.00. Count us in!

De Rollende Keukens

 

Bite of Amsterdam | 31 mei t/m 2 juni

Bite of Amsterdam | 31 mei t/m 2 juni

Love at first bite bij Bite of Amsterdam. Hier kun je (op 31 mei t/m 2 juni) drie dagen genieten in het Amstelpark. Twintig Amsterdamse toprestaurants zullen hun signaturen dishes in kleine porties aanbieden, zodat je verschillende smaken kunt proeven en bij Chef’s Tables kunt aanschuiven. Wat er zoal zal zijn? Hidden gems, Nederlandse en internationale verassingen, wijn- en bierproeverijen, kookdemonstraties, workshops en het bijwonen van masterclasses. Verken de culinaire markt en geniet van livemuziek en entertainment.

Bite of Amsterdam

 

Aprilfeesten op de nieuwmarkt | 17 t/m 23 april + Koningsdag

Aprilfeesten op de nieuwmarkt | 17 t/m 23 april + Koningsdag

Al sinds 1988 worden de Aprilfeesten op de nieuwmarkt gevierd en georganiseerd door bewoners die van de Nieuwmarktbuurt. Maar, daar doen ze maar al te graag geheimzinnig over (en daardoor misschien wel het (beste) slechtste bewaarde geheim van Amsterdam). Wat we toch weten? Het is voor jong en oud, en iedereen daartussen. Gewoon gezellig borrelen, avondeten, drankjes en dansjes. Reuze gezellig.

Aprilfeesten

Baccuswijnfestival | 7-8-9 & 14-15-16 juni

Baccuswijnfestival | 7-8-9 & 14-15-16 juni

Het tweede en derde weekend van juni vieren we feest met wijn, en jawel met veel wijn. Proosten, flaneren, dansen en sjansen in het geliefde Amsterdamse bos. Het Amsterdamse bos is dus de plek om te zijn tijdens het Baccuswijnfestival, met ruim 300+ verschillende wijnen overal vandaan en dat te combineren met de lekkerste gerechten en de mooiste verhalen. De je-kent-het-wel wijnen, maar ook nieuwe wereld wijnen dus genoeg om te leren (en vooral te genieten, duh….)

Baccuswijnfestival 

Festival Trek | 5 t/m 7 juli

Festival Trek | 5 t/m 7 juli

Jahooooor, weer zo’n eentje die al even meedoet. Dit jaar is het feest, want Festival Trek bestaat tien jaar! In het Amsterdamse Amstelpark, heten ze (de mensen van Festival Trek, dus) je welkom op vrijdag 5 t/m zondag 7 juli voor een speciaal weekend met een ruime aanbod aan streetfood. Van sushi tot Surinaams naar vega tot burgers; de smaakpupillen worden een weekend lang getrakteerd. Buiten al dit heerlijke eten om, hebben ze bijzondere acts van jonge theatermakers die het bezoek naar TREK compleet maken.

Festival Trek

Tapt festival | 10 & 11 mei

Tapt festival | 10 & 11 mei

Het Tapt festival, bij Flevopark, in Amsterdam-Oost, was van oorsprong een klein bierfestival. Maar, nu niet meer. Het heeft namelijk een volledige nieuw jasje gekregen, en dat doet eigenlijk de naam ‘Tapt’ niet meer eer aan, inmiddels is het helemaal niet meer alleen een bierfestival. Ja, er is natuurlijk bier (en die keuze is reuze), maar ook een wijnbar, cocktails, lekker eten (niet geheel onbelangrijk), spelletjes en tot slot muziek om de voetjes te bewegen. Of terwijl, een heel groot gezellig feest. De koters laat je lekker thuis, want het is 18+ en daarnaast verdienen papa en mama ook een avondje rust (of je die rust nu hier zult krijgen, laten we even in het midden…) maar genieten, dat wordt het wel!

Tapt festival 

Lepeltje Lepeltje | 17 t/m 20 mei

Lepeltje Lepeltje | 17 t/m 20 mei

Of is dit misschien toch de bekendste? Ach, wat maakt het ook allemaal uit. Het is allemaal leuk (en we zijn zo gek op eten). Lepeltje Lepeltje is calling for you, want ook zij vieren haar tiende verjaardag op de NDSM-werf, in Noord. Een gunstige datum, want het is tijdens het Pinksterweekend dus geen smoesjes hier dat je niet kunt! Het heeft alles: eten, muziek, dranken en voor de jonge lepelaars is er een speciaal vertier op de werf.

Lepeltje Lepeltje

De Parade | 16 augustus t/m 1 september

De Parade | 16 augustus t/m 1 september

Op de Parade bij het Martin Luther Kingpark in Zuid tegen de Amstel aan spelen zo’n 80 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen in de theatertenten. Veel van deze voorstellingen zijn speciaal ontworpen voor het festival én alleen hier te zien. Gemiddeld duren deze voorstellingen 30 minuten, waardoor je er makkelijk drie of vier kunt kijken op een avond. Ook voor de kids is er nagedacht met een KinderParade en hun eigen voorstellingen. Leuke dag, voor jong en oud.

De Parade 

 

 

 

Fete Du Champagne | 16 t/m 20 mei

Fete Du Champagne | 16 t/m 20 mei

De vierde editie van Fete Du Champagne komt eraan, op 16 t/m 20 mei wordt iedereen met open armen en met gratis glas bubbels ontvangen. In het Rembrandtpark zijn er dit jaar meer bubbels, meer muziek, hoog niveau Franse gerechten en proeverijen. Tijd om het Franse gevoel naar Nederland te halen, met een variatie van bekende champagnehuizen tot kleine boutique wijnboeren. Het klinkt als een heerlijk, gezellig, bubbel-ig festival. We can’t wait. 

Fete Du Champagne