Nederland, Amsterdam1 mei 2018, door Toine Legters

Restaurant, koffie- én wijnbar 48 50

Nederland, Amsterdam, 1 mei 2018, door Toine Legters

Restaurant, koffie- én wijnbar 48 50

We schreven hier al eerder over 48 50 a.k.a. forty-eight fifty. Echter was de bouw toen nog in volle gang. Inmiddels zijn we stiekem al een aantal keer aangeschoven bij 48 50 a.k.a. forty-eight fifty in Amsterdam Oost, maar ontbrak het nog even aan een update. Oeps. Ony human zijn we.

 

48 50

48 50

En eerlijk is eerlijk. Van buiten vonden we het eerst niet de meest aantrekkelijke tent. Het zag er allemaal een beetje kaal uit. Wel érg clean

Maar eenmaal over de drempel waren we van die Scandinavische simplicity toch wel erg gecharmeerd. Een grote lichte ruimte, volgezet met simpele zwarte strakke tafels en stoelen, een grote industriële kast vol wijn en een bank voor het raam. Met in het centrum van dat alles een grote houten bar. Het geheel uiteraard afgemaakt met een fiks aantal planten. Want wat is 2018 zonder planten.

 

De kaart heeft niet overweldigend veel keus maar wat er op de kaart staat is wel overweldigend lekker. De french toast (we waren er ook een keer voor ontbijt) is om over naar huis te schrijven. Met watervaste stift. Een flinke snee bruin brood, vanille hangop, goede klodder jam. Veeg ons maar op. Beter wel om deze French toast te delen want de hoeveelheid liegt er niet om.

De Eggs Florentine zijn overigens ook niet mis. De hollandaise saus is zó creamy. Je likt je vingers er bij af. Maar ’s avonds is het menu ook prima dekluxe. Eveneens een kleine kaart: oesters, tartaar, ratatouille met brood (hoe leuk, eens wat anders dan aioli) en charcuterie. Hebben we ook op, tenminste, een deel van het toch al kleine menu want toen was het proevende deel van de Bart clan nog zwanger. Maar mán, wat een lekker brood. Plus de beste alcoholvrije wijn van de volledige 8 maanden (overigens was het geen wijn maar een ander licht sprankelend goedje in een wijnglas – ga het zelf maar proeven)

Last but not least: de bediening. Uitermate gezellig als het er op aan komt en ze weten ook wanneer ze zichzelf afzijdig moeten maken. Top!

Liefs, Bloeme