Nederland, Den Haag17 november 2019, door Barts Boekje

Met Stan&Co krijgt het Haagse Buitenhof een vleugje allure

Nederland, Den Haag, 17 november 2019, door Barts Boekje

Met Stan&Co krijgt het Haagse Buitenhof een vleugje allure

Er werd lang, héél lang, geknutseld en gestoeid aan het Haagse Buitenhof. Sterker nog, onze favoriete koffietent (Hometown Coffee, u leest mee?) moest er voor wijken. Waar ze mee bezig waren, al die knutselaars met beitels en boren? Een nieuwe Stan&Co, het concept dat we kennen van Arnhem, Amsterdam en Utrecht (dus iets anders dan Boat&Co). Nu, een jaar later, is de rigoureuze verbouwing bijna af en opent Stan&Co Den Haag haar deuren.

Stan&Co Den Haag

Stan&Co Den Haag

Wij vermoeden zomaar dat meneer Sinterklaas hier wat mee van doen heeft. Immers, de Haagse dependance van Stan&Co – een concept dat bekend staat om haar all day urban huiskamer gevoel – opent op 6 december officieel haar deuren. Net voor de oude man terug moet naar Spanje, toevallig nietwaar? En ook toevallig: het pand aan het Buitenhof heeft een geheel nieuwe gevel, voorzien van een glazen pui. Dat moet wel een stiekeme traktatie van de Sint zijn, toch? Ook hij zag al van ver dat het Buitenhof wel wat allure kon gebruiken.

Met de komst van de ‘urban huiskamer’ vermoeden wij dat het wel goed gaat komen met de postuur van het Buitenhof. Niet alleen van buiten (dankzij die glazen pui dus), maar ook van binnen. Daar worden namelijk industriële elementen gecombineerd met hout, met hier en daar een opvallende eyecatcher. Doel: een all day casual dining concept. Daarom valt de menukaart de gehele dag te bestellen en gaat die van havermoutjes en toasts via bowls en buns naar steaks en burgers. Kortom: we hebben er zin in, Stan!

Ook leuk en relatief nieuw in de Hofstad zijn koffiebar Single Estate en (vlak daarnaast) lunchroom Plenty.