Nederland, Amsterdam6 december 2022, door Sanne Carbaat

Restaurant Rouhi: een (soort van hidden) gem in het centrum van Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 6 december 2022, door Sanne Carbaat

Restaurant Rouhi: een (soort van hidden) gem in het centrum van Amsterdam

Rituals staat vooral bekend om de lekkerste geurkaarsen, parfums, home-wear en beautyproducten. Allerlei lekkers in knappe verpakkingen om jezelf (of iemand anders) helemaal te pamperen en blij te maken. Kan ook niet anders als je filosofie The Art of Soulful Living is. Wat daar ook bij hoort? Juist, goed eten. Dat komt goed uit, want House of Rituals in centrum Amsterdam heeft haar eigen restaurant; restaurant Rouhi. Uitkijkend op het Spuiplein of op de reurige Kalverstraat kun je goed lunchen en heerlijk tafelen voor het diner.

 

Maar het centrum van Amsterdam? Veel te toeristisch toch? Nope, dat is helemaal achterhaald. Ook in en rondom de drukke Kalverstraat vind je allerlei pareltjes, waaronder dus Rouhi, die je daar misschien niet had verwacht. Of je nu een dagje uit in Amsterdam bent, of eigenlijk juist als je er ook woont: zeker even een rondje lopen.

Restaurant Rouhi op het Spui

Restaurant Rouhi op het Spui

Op en rondom dit kleine stukje Amsterdam vind je kleine steegjes, verborgen hofjes en echt een paar hele leuke zaken. Zo heb je dus restaurant Rouhi aan het Spuiplein en onder de grote, groene bomen. Op datzelfde plein heb je iedere vrijdag een boekenmarkt, waar boekhandelaren vanuit het hele land een kraampje opzetten om hun waren uit te stallen. Je hebt mazzel als het Begijnenhof open is voor niet inwonenden: dan kun je een kijkje nemen bij het groene hofje en in de Engelse Kerk. In de iele Rozenboomsteeg vind je ‘t Doktertje (do-zo open) waar de tijd stilstaat en de stofdoek stilligt (op de beste manier mogelijk!) en waar ze o.a. heerlijke jenevers van kleine stokers schenken. Ietsie verder in de Begijnensteeg vind je de Pilsner Club a.k.a. Engelse Reet voor een strak getapt fluitje en een ye olde inrichting. Of blijf hangen op het Spui en pak wat te drinken bij Hoppe (maar dan wel die aan de rechterkant: sta-Hoppe). En nu nooit meer zeggen dat het centrum van A’dam alleen maar voor toeristen is.

Restaurant Rouhi

Restaurant Rouhi

Restaurant Rouhi dus. Overheerlijk lunchen en uitgebreid dineren kun je er, op een prachtige plek in Amsterdam. Mais oui. We worden er meteen zen van. Wat te verwachten? Simpel: food for the soul. Chef Renaud Goigoux (die ken je van restaurants Breda, RIJKS* en Madame Cyclette) maakt de mooiste en lekkerste gerechten waarbij het oosten en het westen samen komen. Op het menu staan gerechten als miso soep, dumplings en sashimi. Dat gaat er altijd wel in (en helemaal als je flink hebt geshopt). Rouhi is trouwens ook open met de kerst én houdt dat kerstmenu t/m 31 december. Mocht je de feestdagen dus extra lang willen doortrekken, dan weet je nu waar dat kan.

Rouhi

House of Rituals

House of Rituals

Hier op het spui, naast Rouhi, vind je ook House of Rituals. Die naam is perfect gekozen, want de flagship store telt maar liefst drie verdiepingen. Sla je vaker de hogere verdiepingen over (want al die trappen)? Bij House of Rituals niet doen. Op de tweede verdieping vind je namelijk de Body Spa waar je terecht kunt voor onder andere facials, massages en manicures en op de derde een heuse Mind Spa (de eerste ter wereld!). Een goede afsluiter van een dagje shoppen. Net als een lekker maal. Hadden we al verteld dat er op de begane grond ook een restaurant zit? Doen we gewooon nog een keer: de kracht zit immers in herhaling. Rouhi is de naam!

Meer lezen over de Mind & Body Spa.