Nederland, Haarlem26 februari 2020, door Maartje

Kaasfondue bij in ‘t Goede Uur in Haarlem

Nederland, Haarlem, 26 februari 2020, door Maartje

Kaasfondue bij in ‘t Goede Uur in Haarlem

Al sinds jaar en dag een begrip in Haarlem: Restaurant in 't Goede Uur. Wat je hier eet? Fondue en raclette. Raclette en fondue. Er staat nog wel wat anders op de kaart maar daarvoor kom je hier eigenlijk niet. Die fondue staat namelijk al 45 jaar op de kaart. Vijfenveertig. Jaar. Dan moet je wel heel zeker zijn van je recept. En wij zijn inderdaad ook overtuigd.

 

 

 

 

 

 

De basic kaasfondue, ofwel Kaasfondue in ‘t Goede uur, is bereid met biologische Goudse kaas en Gruyere. Maar mocht je wat exotischer willen gaan dan is daar bijvoorbeeld ook Fondue Koyt waarbij de Jopenbrouwerij een stevige vinger in de pap heeft. Deze kruidige kaasfondue is gemaakt op basis van het Jopen-koytbier met provencaalse kruiden, jeneverbessen en een scheutje jonge jenever. Lekker is dat.

Helemaal  leuk: de Kees-Fondue. Kees, ene Kees, moest een beetje op de vetjes letten (don’t we all Kees?) en sindsdien is er voor Kees een fondue van plantaardige vetten. Verantwoord(elijker) fonduetje al met al kun je zeggen.

Reserveren bij ‘t Goede Uur is handig want met dertien tafeltjes is de tent zo vol. Verwacht van ‘t Goede Uur een gezellig maar ouderwets tentje in de o zo leuke Vijfhoek. Mocht je nou geen tijd hebben of wil je liever thuis op de bank dat brood in die kaaswalhalla dopen? Dan kan je bij ‘t Goede Uur ook die o zo lekkere fondue afhalen. Kwestie van opwarmen thuis. Kind kan de was doen.

Restaurant in ‘t Goede Uur

Liever in Amsterdam? In Amsterdam Oost tippen we Fondue Oost waar o.a. Truffelfondue op de kaart staat. Lees meer: Fondue Oost