Oostenrijk, Wenen25 december 2019, door Barts Boekje

3x fijne restaurants in Wenen

Oostenrijk, Wenen, 25 december 2019, door Barts Boekje

3x fijne restaurants in Wenen

Oh oh Wenen, Wien, Vienna. We zijn een beetje verlief op je geworden. Een vleugje Parijs hier, een klassiek nootje daar... Afgewisseld met goede koffie, nog betere cocktails en natuurlijk – natúúrlijk – schnitzels. Waar ó waar zijn we gaan eten – en nog belangrijker: waar zouden we nog eens terug naar toe gaan? Hier onze top 3 van fijne restaurants in Wenen. Gewoon omdat we zo graag eten. En delen. En eten.

Café Sperl Wenen

Café Sperl Wenen

Vraag aan de gemiddelde Ween waar je moét zijn geweest, en ze zullen Café Phil en Café Sperl antwoorden. Heel toevallig liggen deze twee toptenten tegenover elkaar. Naar Phil ga je voor een goede kop koffie, naar Café Sperl ga je voor de ultieme Weense experience. Schnitzels incluis.

Stap je bij Café Sperl naar binnen, dan stap je terug in de tijd. De ruimte zo groot als een balzaal, het houten interieur, de klassieke banken, de antieke lampen, de biljarttafels en de obers in kostuum doen denken aan het jaar 1880. En warempel, dat is ook het jaar waarin Café Sperl werd opgericht. Gastvrijheid en service staan hoog in het vaandel, ook als het toeristen betreft. Ben je dan toch bij Café Sperl, dan moet er schnitzel gegeten worden. Nergens hebben we zo lekkere schnitzel gegeten als bij Sperl. Met trots introduceren wij onze favoriet: de Körner Schnitzel. Een malse schnitzel met een krokant laagje van zonnebloempitten, pompoenpitten, sesam en paneermeel. O zo lekker.

Do & Co Albertina

Do & Co Albertina

Wie wil dineren als een koning in Frankrijk, of als een Mozart in Wenen, schuift aan bij Do & Co Albertina. Dit chique restaurant is onderdeel van het Albertina Museum. Daarmee willen we eigenlijk zeggen dat het op een triple A-locatie ligt. Met even triple A-uitzicht. Kijk je hier uit het raam, dan zou je bijna denken dat je in Parijs zit. Of in Wenen – en die laatste klopt.

Bij Do & Co Albertina blinken ze uit in kakelverse sushi en fluweelzachte burrata, maar de rest van het menu mag er ook wezen.

Skopik & Lohn

Skopik & Lohn

En nog een fijne faovriet. Skopik & Lohn vind je in het hart van het tweede arrondissement. Het is een beetje een mengelmoes van een New Yorkse bistro en een Weense gasthaus. Fijne combinatie, dito bediening, een goede kaart en schitzels precies zoals ze horen. De schnitzel bij Café Sperl of de schnitzel bij Skopik & Lohn, één van de twee moet moet moet op je to-do lijstje staan. Maar allebei mag natuurlijk ook.

Wat nog meer te doen in Wenen? Ontdek hier meer van onze favo tips: