Nederland, Amsterdam Noord17 februari 2017, door Maartje

Sir Adam Hotel Amsterdam

Nederland, Amsterdam Noord, 17 februari 2017, door Maartje

Sir Adam Hotel Amsterdam

Sir Adam Hotel, is the new (hotel) kid on the block. Dat kun je bijna (bijna) niet gemist hebben. Het hotel, net geopend in de A'DAM toren, aan de 'andere kant' van het water, ofwel: in Amsterdam Noord, is dé plek waar alle coole mensen naartoe gaan. Echt waar. Tenminste. Ten tijde van de opening that is. Er zijn (waren) namelijk ook alleen maar coole mensen, de sfeer is cool, de looks zijn cool. Conclusie: Sir Adam is cool.

De ingang van het hotel is even zoeken (lees: voor ons), maar stap binnen bij The Butcher (de burgerbar) en het komt helemaal goed met je. De receptie huist op de eerste verdieping waar je ontvangen wordt met prosecco of vers muntwater (prosecco dus, any time of the day) en terwijl je drankje naar binnen slurpt, organiseren de hosts verder het hele gebeuren. Met drank in de hand word je naar de kamer begeleid. Dat is wel zo handig want er zijn wat tips en tricks te weten over het hoe en wat wat betreft de liften. Die - uiteraard - ook weer zeer cool zijn: iedere lift heeft een eigen thema. De disc lift is uiteraard favoriet want een: discolift. Plus: discomuziek. En: discovloer. Cool.

Alle Sir Adam kamers zijn prachtig en hebben grote ramen zodat je vanuit je bed over het IJ kan staren. Wel even opletten dat je niet in je nakie de douche uit komt strompelen (zonder de gordijnen dicht te doen) want ja, het kijken gebeurt ook de andere kant op. Wat verder? Het bed is zo fluffy dat je er nooit meer uit komt (wil komen), er is een steengoede regendouche (met een daadwerkelijk goede waterdruk, dat wil nog wel eens anders zijn) en ook de kleinere kamers voelen ruim aan. Alles in de kamer, is te koop, maar dan ook echt alles: zelfs het bed kan voor thuis aangeschaft worden en dat is in principe aan te raden, mocht je geld over hebben.

Vraagtekens waar al die coolness vandaan komt? Welnu, het Sir Adam Hotel staat volledig in het teken van muziek. 's Avonds knalt er beneden een gaaf deuntje uit speakers (en dat was niet alleen voor het openingsfeestje van onze logeeravond) en op iedere kamer staat een platenspeler. Er liggen wat platen om direct mee te gaan spinnen maar beneden bij de receptie is een giga-collectie voor handen met alle 70s en 80s hits die je je wensen kunt: The Foreigner, Michael Jackson, Simon & Garfunkel... Het kan niet op. Daarnaast hangen er in de kamers, voor de sier dan, gitaren (Gibson, what else). En wat nog toffer is, mocht je een beetje muzikaal zijn, dan kun je via roomservice een gitaar op de kamer bestellen, of een DJ set, voor je privé feestje.

Eten doe je bij The Butcher die op de begane grond de bar en het restaurant bestiert. Nu zijn burgers favoriet voor lunch en diner, maar bij Sir Adam wordt ook het ontbijt door onze Butcher vrienden goed aangepakt: de pancakes zijn niet te versmaden. Muziek check. Eten check. En dan is er ook The Hub. Say what? The Hub is een plek om te werken. Aha. Mocht het nu ook maar een heel klein beetje lekker weer zijn, pak dan de trap naar boven om bij The Beergarden even te gaan zitten bieren in één van de jacuzzi's. Oké oké, wij zijn om. Sir Adam Hotel