3 september 2017, door Maartje

Stadsboeren Oogstdiner

3 september 2017, door Maartje

Stadsboeren Oogstdiner

In het voorjaar werden we al fan en dit blijft maar toenemen. De oude Bijlmerbajes is – behalve tot AZC – omgetoverd tot openbaar toegankelijk cultureel gebied. De jongens van Favela Painting gaven de grijze betonmassa een vrolijke look. Het pop-up lunch restaurant A Beautiful Mess werd geopend met gerechten uit Eritrea en Syrie. Ook vestigde zich een boksschool, kun je er terecht voor bedrijfsuitjes en – voor de thrillseekers – er is een escape room.

Veel van de projecten worden samen met de huidige bewoners georganiseerd. Een mooi een-tweetje om de nieuwkomers zich thuis te laten voelen en te leren van elkaars culturen. Zo ook het project van Stadsboeren die workshops tuinieren geven. Stads- en AZC-bewoners kunnen samen in de binnenplaatsen groenten verbouwen en leren hoe dit moet.

Barts-Boekje-stadsboerenEn na een seizoen van hard zaaien, schoffelen en water geven is het nu tijd om te oogsten. Dat verdient – natuurlijk! - een oogstfeest. 70 vluchtelingen en 70 Amsterdammers kunnen bij het Stadsboeren Oogstdiner aanschuiven aan tafel met Arabische en Hollandse gerechten. Met groenten uit eigen tuin en – zie bovenstaande - keuken. Voor 30 euro heb je een avond in een van de tofste tijdelijke locaties van Amsterdam, inclusief eten en drinken en een heleboel interessante tafelpartners en bijkomende verhalen. De plekken aan tafel zijn beperkt dus we raden je aan om snel een plekkie te reserveren.

Stadsboeren Oogstdiner, zondag 3 september 17.30 – 22.00, Wenckebachweg 48 Amsterdam.