25 mei 2020, door bloemelaarman

Staycation in Amsterdam? Op naar Hotel V

25 mei 2020, door bloemelaarman

Staycation in Amsterdam? Op naar Hotel V

Van een kleine staycation zijn we tegenwoordig helemaal niet vies (als we dat ooit al waren) en we gingen dan ook in galop naar Hotel V om ook hier te kijken hoe het er met dat staycationen nou precies aan toe gaat. En we kunnen je zeggen: dat was pas mal. Hotel V en de bijbehorende restaurants The Lobby (meervoud ja, er zijn er twee in Amsterdam) maken al tijden furore bij team Barts Boekje. Waarom? Omdat alles wat het team aanraakt mooi en/of lekker is. Je wil het. Van de kussens op de banken tot de kleden aan de wand. En de wijnvoorraad. Die ook wel. En dit maakt dat je niet snel het pand zal willen verlaten, gelukkig hoeft dat ook helemaal niet. 

*let wel: we promoten in geen geval het door reizen door het land zolang dit door de overheid wordt afgeraden. Kun je op de fiets springen? Doe het. De trein? Blijf lekker in de buurt van je eigen huis.

 

Hotel V

Hotel V

Start de dag rustig met een ontbijtje. Zoals een heerlijk vers gebakken eitje, de pancakes of de onvolprezen wentelteefjes. Met name over de wentelteefjes is het team zelf erg te spreken en we kunnen ze geen ongelijk geven ;-). Doe er een vers kopje koffie bij en je bent klaar voor de start. 

 

Een kamer boeken kan voor wat quality time maar ook om even alle to do-lists rustig af te werken. Je hoeft nergens aan te denken. Er is een lekkere work playlist die goed door de kamer galmt met de te leuke speaker van Marshall. Alles wordt voor je geregeld en reken maar dat je goed zult eten want de keuken van The Lobby mag dan momenteel niet op volle toeren draaien, ze zorgen wel dat jij in een handomdraai een lekker maal voor je neus hebt staan en zo weer opgeladen bent voor een aantal uur werk. Voor een paar extra duiten kun je ook een nachtje blijven slapen. Kwestie van doen.

 

 

Omdat je dus ook de nacht hebt geboekt, kun je vrolijk doorgaan met bestellen. Want vijf uur betekent borreltijd en weer is The Lobby je man. Eerlijk is eerlijk wij zijn over het algemeen niet per se fan van flammkuchen maar deze is me toch een partij knapperig, luchtig en onwijs lekker. Een topper voor naast een fles rosé (glas, who are we kidding?) om de avond mee te starten. 

 

Tussendoor de bedrijven door is het tijd voor een uitgebreide spasessie in de knappe badkamer waarna je jezelf hult in hotelkledij: een zachte grote badjas met bijbehorende slippers. Als je dan niet van de kamer afgaat, dan ook geen disco-outfit. In de tussentijd wordt er nog meer eten, wij gingen voor de hamburger en de caesar salade met veel friet, gebracht en kun je vermaken met de televisie waar een enorm assortiment aan films te vinden is. ‘S Ochtends word je fris en fruitig wakker en als je wilt kun je de hele riedel gewoon weer opnieuw beginnen, genieten!