16 maart 2020, door Maartje

Steel de stijl: de leukste hotelbadkamers

16 maart 2020, door Maartje

Steel de stijl: de leukste hotelbadkamers

Als al dat reizen ons iets heeft gemaakt, dan is het wel hebberig. Oeps. Geen inspiratie beter dan op reis: mensen maken immers de mooiste dingen en iedere cultuur heeft zijn eigen gewoonten en charmes. Een hele hotelkamer mee naar huis nemen wordt wat lastig, maar de stijl stelen kan natuurlijk altijd. Als je dan onverhoopt íets meer/ langer/ vaker dan anders thuis bent, dan is het upgraden van je badkamer een puike bezigheid. Waarom stelen van een hotel? Omdat hotelontwerpers altijd extra zorg besteden aan de badkamer, voor veel reizigers het hoogtepunt van hun hotelbeleving. En daarom zijn ze een belangrijke inspiratiebron voor ons eigen huis. Ha! Of je er nu een klein doe-het-zelf-project of een grote badkamerrenovatie van maakt, er zijn talloze ontwerptrucs om te stelen van de meest luxueuze, unieke accommodaties over de hele wereld. Hier onze favoriete ideeën.

Kies kleur!

Kies kleur!

Zoals bij het waanzinnige Salt of Palmar-hotel op Mauritius (lees en kijk hier maar eens even) zijn de douches volledig uitgevoerd in knalrode vierkante tegels – bijna een opzichzelf staande bestemming. En verder? Eenvoudig geribbeld glas als douchescherm ter compensatie. Daar breekt de bank niet van.

Of kijk eeeeeven naar het super te gekke Firehouse Hotel in LA! Wishlist materiaal tot de max, al zijn ze nu gesloten, helaas. gelukkig hebben we de foto’s nog (en gaan ze hopelijk weer open) want de stek zit vól zit vol met inspirerende kleurencombinaties, ook in de badkamer. Mosterdgele tegels en tomaat-rode kasten iemand? Wij steken een vingertje op. Afbeelding via @dezeen.

Mix & Match, ook op een klein oppervlak

Mix & Match, ook op een klein oppervlak

Vraag je je ook altijd af hoe die heerlijke hotels dat niks-aan-de-hand stijltje toch altijd voor elkaar krijgen? Zoals het über-coole Hotel Des Grands Boulevards in Parijs. Het hele hotel is een plaatje, en de badkamers vormen daarop geen uitzondering. Wie de (kleine!) badkamers gaat ontleden, valt op dat er niet één tegelpatroon, niet twee maar drie patronen in elke badkamer terugkomen, net als het gebruik van verschillende kleuren. Een kleine ruimte met zeshoekige wandtegels, lichtblauwe verf en roze geblokte vloertegels: ja! doen!

(bonustip: metrotegels zijn eigenlijk hartstikke voordelig! Daar kun je mooi mee mixen en matchen)

Marmer en messing = a winning team

Marmer en messing = a winning team

Al is je badkamer nog zo klein (of groot!), marmer en brass geven luxe. Altijd. Een chique badkamers zoals bij het Marlton in New York (sowieso een aanrader als we de VS weer in mogen: het hotel is mega luxe en opvallend betaalbaar, als je naar prijs-kwaliteit-locatie kijkt). Waar het om gaat is dat je niet fout kunt gaan met een combinatie van marmer en messing (ook wel brass, dat is de Engelse term), zelfs als je de rest wit (of in een lichte pasteltint) houdt, is het mooi.

Ook chic en simpel te doen: probeer een laag en zwevend ‘hangkastje’ aan te brengen. Haalt optisch amper zicht weg en is toch heel praktisch.

Kleedjes!

Kleedjes!

Zo makkelijk en zo heerlijk: vervang die suffe badmat voor een Marokkaans kleed, zoals die van The Souks of The Weavery.

Bij Hotel Covell, ook in L.A. zijn de slechts negen suites die het hotel telt allemaal even uniek en even te gek. Het is een heerlijke mengelmoes van texturen en materialen waarbij er gewoon prachtige antieke tapijten in de badkamer liggen. Een lekker contrast ten opzichte van de industriele badkamers. Easy does it!