15 oktober 2021, door Imara Milatz

Warmtekussens: zo houd je jezelf warm dit najaar. Let’s hold on to those summer feelings!

15 oktober 2021, door Imara Milatz

Warmtekussens: zo houd je jezelf warm dit najaar. Let’s hold on to those summer feelings!

Come rain, come shine: hoe je het ook wendt of keert, de herfst heeft zijn intrede gedaan. Het blijft altijd wennen, die ommezwaai van de zomer naar de herfst. Ondertussen zijn we echter (pun intended) doorgewinterde ‘zomerverlengers’ geworden. De tuin in in het najaar? Een warmtekussen is je antwoord! Warmtekussen? Absoluut. En dan hebben we het hier over een infraroodkussen welke je eenvoudig oplaadt met een USB-kabel en die je daarna, afhankelijk van de temperatuur, tot wel zes uur lang warm houdt. Groot (hallo understatement) fan zijn we van Stoov®'s Ploov. Een prachtig, en eenvoudig in gebruik, warmtekussen die je - trust us - van (lounge)bank naar terras naar tuin of balkon overal met je mee sleept.

Stoov®

Stoov®

Een tripje naar Zuid-Europa is natuurlijk een goed idee, maar uiteindelijk keer je toch weer naar het thuisfront. Is oké, want ook daar zijn allerlei handige dingen te bedenken om vast te houden aan de warmte op je huid. In comes Stoov®. Als fervente terrasgangers – terrashoppen is een hobby – zijn we het merk al regelmatig tegengekomen.

Voor wie Stoov® (nog) niet kent: Stoov® is het merk achter een groot aanbod aan prachtige warmtekussens die niet alleen praktisch en fijn zijn, maar ook gewoon heel erg mooi. Plus: zo’n Ploov, ons favoriete model, zorgt ervoor dat je het najaar weer een beetje duurzamer induikt. Warmte direct tegen je lichaam zorgt er immers voor dat de thermostaat een tandje lager kan. Het kussen is, gelukkig maar, draadloos. Wel zo handig. Je laadt het op met een USB-kabel die je daarna tot wel zes uur lang op kunt bergen. De Ploov verwarmt je billen met infrarood – warmtetechnologie Far Infrared (FIR) – en dat is dan weer hartstikke goed voor je bloedsomloop, zodat je spieren en gewrichten ontspannen en eventuele pijn wordt verlicht. Vinden we een cool extraatje. Plus: dat draadloze zorgt ervoor dat je de Ploov écht overal mee naar toe kunt slepen. Het terras bijvoorbeeld? Briljant natuurlijk.

De thermostaat kan wel een tandje lager met de Ploov onder je billen.

 

Stoov® voor thuis: de Ploov

Stoov® voor thuis: de Ploov

Wat we – tot voor kort – nog niet wisten, is dat Stoov® ook een heuse homecollectie heeft en die is, naast slim en duurzaam, ook nog eens prachtig. Iets wat we eerlijk gezegd niet hadden verwacht, want let’s be honest: vaak wordt er bij praktische producten veel te weinig aandacht besteed aan design. Niet door de Stoov®-ers! Het tegenovergestelde zelfs. Smullen. 

Voor alle koukleumen, mensen die zo lang mogelijk gebruik willen maken van hun tuin en alles daartussen en daarbuiten, werd speciaal de Ploov ontwikkeld. De Ploov by Stoov® inderdaad.

Oké, er bestaat ook nog iets als naderende dikke donkere wolken en een gure wind om roet in het eten te gooien. Op die dagen schudden we de Ploov binnen op. Het stevige kussen misstaat daar, op de bank, namelijk ook allerminst en wanneer je de thermostaat op standje hoog neigt te zetten, is de Ploov een slimmere zet. Here’s why: met een product van Stoov® verwarm je jezelf, niet de hele ruimte. Zo bespaar je energie én geld. Plus: elke graad die de thermostaat lager wordt gezet, scheelt jaarlijks alweer 7% energiekosten. Aldus Stoov® about the PloovDuurzaam dus, klopt. De kussens hebben drie warmteniveaus (van minimaal 34 graden tot maximaal 42 graden) en zorgen tot zes uur lang voor extra verwarming. En, ook nogal handig, de hoezen van de Ploov kunnen gewoon in de wasmachine.

Stoov®

Let wel, een belangrijke sidenote: de Ploov van Stoov® kan wel gebruikt worden tijdens je zwangerschap, maar het wordt afgeraden om het kussen rond de buik te gebruiken, omdat er dan een kans bestaat dat het daardoor rondom de buik wat warmer wordt. In de rug is het geen probleem en kan het rugklachten zelfs verzachten.