Nederland, Amsterdam29 mei 2016, door Maartje

Festival Taste of Amsterdam – 2-5 juni 2016

Nederland, Amsterdam, 29 mei 2016, door Maartje

Festival Taste of Amsterdam – 2-5 juni 2016

Zie je in Amsterdam door al die nieuwe hotspots en restaurants die oppoppen alsof het niets is, de stad niet meer? Hop, op naar Taste of Amsterdam in het Amstelpark. Het foodfestival dat vooral een restaurantfestival is, in het Amstelpark, vormt een verzamelpunt voor allerlei toprestaurants en meesterchefs uit onze hoofdstad. Al een tijdje benieuwd naar die nieuwe Amsterdamse restaurants, maar nog geen tijd gehad om ze te bezoeken? Ga rondlopen door het Amstelpark en maak bijvoorbeeld kennis met nieuwkomer Jansz (klassieke gerechten), proef verschillende truffel gerechten van chef Justin Brown die hij maakt in zijn pop-up restaurant Verzet of ontmoet chef Michiel Deenik van The Roast Room en Visaandeschelde.

Kortom: zeer veel chefs (denk Alain Caron en Julius Jaspers nog om even wat namen te droppen) en restaurants (zoals The Rough Kitchen en The Harbour Club) staan paraat. Je raadt het al; kom met honger!

Naast smullen bij de restaurants, tastings en food market is er ook genoeg te doen bij Taste. Wijnproeven bijvoorbeeld, of een workshop volgen waarin je leert over dranken en bijhorende geschiedenis - vinden we leuk. Of leer wat een bepaald gevormd glas eigenlijk voor je drankje doet. Kun je een paar dagen laten mooi de blits mee maken in de kroeg. Het proeven zat? Ga zelf aan de slag – MasterChef fans opgelet! – en zet met hulp van oude MasterChef kandidaten de pannen op het vuur tijdens een Mysterybox Challenge. Of bak ze bruin en bewijs je als broodbakker in het AEG Baking Lab. Natuurlijk is er ook aan de little chefs to be gedacht en zijn er workshops voor de ‘kleintjes’ (bovendien kids t/m 16 jaar gratis toegang).

En, mocht je nog niet enthousiast genoeg zijn, dan gooit Taste of Amsterdam er ook nog een tikkeltje mysterie in. Ergens op het terrein vind je The Secret Garden. Nog geheim wat hier precies gaat gebeuren maar een tipje van de sluier involves kaas proeven in het donker en een bad vol citroenen. Klinkt als de titel van een gek kinderboek, consider us intrigued!

Kaartjes voor Taste of Amsterdam zijn online te bestellen voor €12,- per dag. Zou je het allerliefst alle vier de dagen wel een kijkje willen nemen (plenty to taste) ga dan voor een passe-partout: voor €22,- krijg je alle vier de dagen toegang tot de restauranthaven. Taste of Amsterdam.

Klein cadeautje van Bart; via deze link koop je twee kaarten voor €18,-. Bespaart je toch mooi 4 euri, kun je daar weer wat lekkers van ontdekken.