16 oktober 2019, door Maartje

team Daalder goes Edel Amsterdam: Edel by Dennis

16 oktober 2019, door Maartje

team Daalder goes Edel Amsterdam: Edel by Dennis

Het Amsterdamse Edel (Amsterdam West) is al jaren een begrip, net als het eveneens Amsterdamse restaurant Daalder. Dus wat als die twee elkaar weten te vinden? Een gigantisch groot café (met eventruimte én een eigen festival) dat vooral een buurtfunctie vervult, versus fine dining van in een eigentijds Jordanees restaurant dat waardering na waardering krijgt, en waarvoor mensen een weekend Amsterdam boeken? Tsja, als die twee samen komen, dat wéét je dat het iets bijzonders gaat worden. Is zo, hebben we zelf al (een heel klein beetje) gezien. Edel by Dennis is coming, at it is coming super soon! In Amsterdam West, van chef Dennis Huwaë (de leukste chef die we kennen) en de looks van, let op, streetartists.

Edel by Dennis, Amsterdam

Edel by Dennis, Amsterdam

Street Art versus fine dining? That’s a first! Yes, gelukkig wel weer, we hebben wel weer eens zin in iets verfrissends. Het nieuwe restaurant Edel, Edel by Dennis Amsterdam, is geïnspireerd door de rebellie van de jaren ’80 toen Amsterdam nog ruig was en ongepolijst was. En open. Dat is het nieuwe Edel ook: een plek waar iedereen welkom is. De plek waar je heen gaat om je te laten inspireren. Geen gepolijst gedoe maar een ruig ‘rafelrandje’, zoals  het Amsterdam van Ed van der Elsken zeg maar. Ruig en daardoor nog mooier. En dan wel van nu. Klinkt als een heleboel, en dat is het natuurlijk ook, en toch… Werkt het. Moet je zelf maar gaan bekijken. What you see is what you get. Edel by Dennis is nu eens geen voor veel te veel geld gerestylede restaurant, waar alleen de happy few naar toe kan maar een plek waar iedereen welkom is, óók de niet zo rich en famous. Juist de niet zo rich en famous.

Op het menu eerlijke, herkenbare gerechten van absolute topkwaliteit (want hé, we hebben het hier wel over Dennis Huwaë en zijn top-team) voor een fijne prijs. Ha! Want dat kan dus he, goed eten voor een eerlijke prijs. Er is geen vast menu maar een á la carte kaart: ook voor alleen een voorgerecht en een glas wijn (of een van de verrassende frisdranken) ben je welkom.

Om dat nog  te benadrukken, geeft Edel by Dennis iedere week een gratis VIP TAFEL weg aan mensen die dit goed kunnen gebruiken! Want iedereen is een VIP. Kijk, dat vinden we nou leuk en een top initiatief.

Vooralsnog hebben we alleen kiekjes van kunstenaar Elle die de muren van Edel by Dennis van een kekke kunst heeft voorzien (ziet er waanzinnig uit!). De rest volgt snel, beloofd!