16 oktober 2019, door Maartje

team Daalder goes Edel Amsterdam: Edel by Dennis

16 oktober 2019, door Maartje

team Daalder goes Edel Amsterdam: Edel by Dennis

Het Amsterdamse Edel (Amsterdam West) is al jaren een begrip, net als het eveneens Amsterdamse restaurant Daalder. Een gigantisch groot café (met eventruimte én een eigen festival) dat vooral een buurtfunctie vervult, versus fine dining van in een eigentijds Jordanees restaurant dat waardering na waardering krijgt, en waarvoor mensen een weekend Amsterdam boeken? Tsja, als die twee samen komen, dat wéét je dat het iets bijzonders gaat worden. Is zo, hebben we zelf gezien en geproefd. Edel by Dennis is here! In Amsterdam West, van chef Dennis Huwaë (de leukste chef die we kennen).

Edel by Dennis, Amsterdam

Edel by Dennis, Amsterdam

Picture this. Zomaar een woensdag in maart waarop de zon zich heeft laten zien- dat alleen al is reden voor een feestje. Maar toen we vervolgens konden eten bij Edel by Dennis kon de dag al helemaal niet meer stuk. Wat zeg ik, de week. Want of het nu een ordinaire woensdag is of een weekenddag, daar aan de Postjesweg eet je gewoon heel. Erg. Goed. We schreven er al eerder over ja (klik!) maar the proof is natuurlijk in de pudding en die hebben wij dan ook gegeten. En hoe.

Bij binnenkomst sta je direct in de roze cocktailbar met gouden kroonluchters aan het plafond en graffiti teksten op de muur. Draai dan naar rechts en je loopt het restaurantgedeelte in. De tafels staan hier zo verdeeld dat je niet bang hoeft te zijn dat de buren je afluisteren. Dankzij die ruimte, de planten en grote muur vol street art waanden wij ons in het fijne Berlijn.

Natuurlijk hebben we de wijnkaart grondig bekeken en van alles wat geproefd. Conclusie: of je nu bubbels, wit of rood drinkt, je zit hier goed. Komt ook door de adviezen van de uiterst gezellige bediening die enthousiast aankomt met nieuwe bijzondere wijnen om te proeven (“Deze is net binnen en hij is goed. Proberen?”). Er is ook nog een aparte cocktailkaart waar wij niet aan zijn toegekomen. Hebben we nog een reden om terug te komen.

Na een blik op de compacte menukaart was direct duidelijk dat we de zeebaars in zoutkorst niet aan ons voorbij konden laten gaan. Net als de friet met luchtig geklopte (!) aioli en de bloemkool met tahin en koriander.

Het dessert (pistache taart met dadels en roomijs) paste er bijna niet bij maar wat waren we blij dat we het toch deden. Fris, zacht en niet te zoet. Wij rolden blij naar huis.

Dat wij hier onze buiken rond hebben gegeten, betekent natuurlijk niet dat jij dat hoeft te doen. Later op de avond druppelden er verschillende mensen binnen voor een wijntje of twee, wat geen probleem is. Voor de duidelijkheid: hier is geen woord van gesponsord, het was gewoon een fijne woensdag. Maar dat was al wel duidelijk, toch?