Nederland, Amsterdam31 januari 2017, door Maartje

Temakery Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 31 januari 2017, door Maartje

Temakery Amsterdam

We schreven eerder al over Temakery, het nieuwe Fast Casual Restaurant in de Pijp. 'Fast' is een verwijzing naar fast food, casual naar niet te ingewikkeld, maar wel to stay, of to go, alles mag. Zie je: mega casual. Temakery is opgezet door drie vrienden: Jimmy, Michael en Ömer. Waar Jimmy en Michael al wel ervaring hadden met het opzetten horecatenten, is het voor Ömer allemaal nieuw. Als graphic designer (dat was 'ie dus) is vertoeven in de horecawereld wel wat anders, maar hij zorgt er in ieder geval voor dat het er allemaal slick uitziet bij Temakery. Wat Temakery Amsterdam doet? Heerlijk street food serveren. As we speak zijn dat poke bowls en wraps maar Jimmy, Michael en Ömer houden de trends goed in de gaten. Mocht dit (de poke bowls en wraps hype) allemaal weer over gewaaid zijn, dan gaan de drie hun keuken omgooien - easy as that.

Maar nu is het bij Temakery Amsterdam dus nog een keuze aan poke bowls, handrols of wraps: pick een basis (een leeg kommetje, rijst, quinoa, wrap, dat idee) en maak verder af met de de dagverse ingrediënten (avocado, zalm, sojabonen, dat idee) en huisgemaakte toppings en sausen. Er is nog geen menu - zelf beslissen wat je gaat eten is het credo, maar over twee weken komt daar verandering in. Maar ondanks dat het semi-vaste menu dan klaar is, blijft het een puike optie om de mannen voor je te laten kiezen, dat kunnen ze bij Temakery harstikke goed.

temakery2

En dan is er ook nog de 'warme' keuken. Hier kun je kiezen uit heerlijke chicken wings of octoballs (gefrituurde deegballetjes met octopus in het midden: lekker!). Het idee is dat als jij je poke bowl staat samen te stellen ondertussen je bestelling in de warme keuken gemaakt wordt en dat alles dan tegelijk klaar is. Kind kan de was doen en binnen 5 minuten zou je weer buiten moeten kunnen staan. Tenzij je binnen wilt blijven. Het is er heel gezellig en de eigenaren zijn ook o zo vriendelijk. Dus ga lekker zitten, bestel er een ginger beer bij en haal dan de volgende keer af bij Temakery. Online bestellen kan nog niet, dus binnenlopen is het devies. Temakery Amsterdam