Nederland, Den Haag25 mei 2016, door Maartje

Terras Den Haag

Nederland, Den Haag, 25 mei 2016, door Maartje

Terras Den Haag

Wat Amsterdamse terrassen kunnen, kunnen Haagse terrassen ook. Ha! Kijkt u hier maar, een heerlijke lijst met 25+ van de schattigste, zonnigste, lekkerste en origineelste terrassen van Den Haag. En dan rekenen we Scheveningen nog niet eens mee, just saying. Uiteraard in willekeurige volgorde en er is altijd nog meer achter de duinen...

CLOOS, Plein 12
Eigenlijk bestaan er maar 2 soorten Hagenezen, Plein-bezoekers en Grote Markt-gangers. We zullen ons niet wagen aan een stereotypering, waar je gaat zitten is aan jou, maar mocht je op het Plein willen neerploffen is CLOOS een puike optie. Italiaanse wijnen, Italiaanse hapjes: “Se bastasse una bella canzone”. CLOOSreserveer-online-copy

Zin om te dansen? Gewoon blijven hangen tot de muziek aan gaat, of schuif op naar de buren, waar restaurant en cocktailbar Millers in het weekend wordt omgetoverd tot club.

Millers:reserveer-online-copy

Terrassen Den Haag 2016

Grote Markt
Wil je het andere type Hagenees leren kennen? Dan moet je dus op de Grote Markt zijn. Er is zon, er is gezelligheid en voor ieder wat wils. Toe aan een Mediterraans sfeertje? Op naar September (do you remember..?). Mag het een tikkeltje ruiger? Tijd voor de Zwarte Ruiter, waar je ’s avonds kan blijven hangen voor optredens van bandjes. Rustig ontbijten doe je bij Zèta, waar je ’s avonds terecht kan voor de Thaise keuken. Of in voor een hysterische cocktail? Tikibar Vavoom has it all.

Hoender & Hop, Grote Markt
Op de Grote Markt is het doorgaans zelf-halen-aan-de-bar, maar bij Hoender & Hop word je op je wenken bediend. Je raadt het al, speciaalbier en kip van het spit is wat de klok slaat. En niet minder belangrijk; Hoender & Hop heeft het langste de zon op de Grote Markt! Niet raar opkijken als de rest van de Grote Markt bezoekers naarmate de zon verplaatst steeds dichterbij je komen zitten. Hoender en Hop.

Rootz, Grote Marktstraat 14
Om de hoek van de Grote Markt staat dit oude koetshuis voorzien van groot terras. Hier kun je kiezen uit 240 Belgische of Nederlandse bieren, waaronder hun eigen Rootz bier. Overigens ook een vestiging in Scheveningen, zie Rootz Harbour. Maar voor Den Haag dus: Rootz.

Rootz centrum, Den Haag:
reserveer-online-copyRootz Harbour, Scheveningen:reserveer-online-copy

Jamey Bennett Terras

Jamey Bennett, Plaats 15
Nieuw op de Plaats voor (o.a.) ontelbaar veel varianten gin tonic. Of kiezen uit de één van de vele klinkende cocktails... (espresso martini dan maar?). Het terras heeft plek voor 280 man en in de verte zie je de Hofvijver. Succes met kiezen! Meer lezen? Zie hier: Jamey Bennett.

Martes, Hooistraat 5
Een terras letterlijk óp een bruggetje, zo zoet! O nu we het toch gezegd hebben, zoet: ga naar Martes voor iets zoets. De huisgemaakte zoetigheden wisselen maar denk witte-chocolade-perentaart en perzik-abrikozencake. Heerlijk is ook het uitzicht over de gracht. Martes.

Lapsang, Oude Molstraat 11
In een wat rustiger straatje van de Haagse binnenstad vind je Lapsang. Geen super groot terras, wel heerlijke soorten theeën en taarten (aanrader: arretjescake!). Of combineer beiden en proef van alles in een uitgebreide High Tea. De broodjes hier zijn net even wat anders dan normaal, heerlijke combinaties, geserveerd op een houten plank. ’s Avonds wisselt het pand van eigenaar en wordt het omgetoverd tot wijnbar voorzien van talrijke Mediterraanse hapjes. Geen zorgen, je kunt gewoon blijven zitten. Lapsang.

MILú, Driehoekjes 15
Groot terras naast de Grote Kerk, steigerhouten banken en gezellige vrolijke kussentjes om met je vriendengroep in weg te kruipen. Internationale keuken met kleine gerechten bedoelt om te delen, en de cocktailkaart is ook niet verkeerd.. Milú.

Milu, Den Haag

Grapes & Olives, Veenkade 1
Mediterraans restaurant/wijnbar/enoteca, geïnspireerd door de eenvoudige wijnbarretjes uit Zuid-Italië waar je wijnen en delicatessen uit de omgeving kunt proeven. Maar more importantly, Grapes & Olives heeft.. een terrasboot! Drijvend in de gracht genieten van allerlei originele tapas en heerlijke wijnen, gewoon heel even doen alsof je op de Middellandse zee drijft. Zucht. Hou de website in de gaten voor jazz en dj avonden: Grapes & Olives.

Pistache, Prinsenstraat 
Grenzend aan de Paleistuinen kun je hier sippen van Pinky Rose limonade en smullen van verschillende ontbijtjes, broodjes en zoetigheden. Wat dacht je van homemade cheesecake met – jawel – pistachesmaak? Ook een goede plek voor de volhouder die op de gezonde tour is. Pistache heeft vegan SUE gebakjes (daar is Sue weer..) en genoeg andere gezonde opties op de kaart! Pistache.

Hometown, Buitenhof 4
Koffie, koffie, koffie en meer. Donderdag, vrijdag zaterdag zijn ze open tot 22:00 en kan je de koffie aan de kant schuiven voor een wijntje. Of natuurlijk een Hyper Russian: wodka, kahlua en.. espresso ;) Hometown.

De Berlage Kiosk/Havana, Buitenhof 19
Midden op het Buitenhof staan een aantal grote strandstoelen netjes op een rij. Die horen bij de Berlage Kiosk, recht voor de deur van Havana. Bij de kiosk is het zelfservice, maar dat maakt de prijzen ook een stuk aantrekkelijker. De borrelhapjes, lunch en diner gerechten komen uit de keuken van Havana. Havana.

Buitenhof Berlage Kiosk Havana

BIT Grill & Café, Buitenhof 39
Aan de andere kant van het Buitenhof vind je BIT, verbonden aan het oudste viersterrenhotel van Den Haag, Corona. BIT is voorzien van een groot terras waar je de hele dag kunt genieten van ontbijt tot diner. ’s Avonds toch te fris? Verplaats naar binnen, BIT is ruim en modern ingericht en mag er wezen! BIT.

Anna Paulownaplein
Op het Anna Paulownaplein, één van de schattigste pleintjes van Den Haag, zit je eigenlijk altijd goed. Publique is een tikkeltje chique, zeker even binnen spieken (mooi ingericht, dat glas in lood!) en een voornamelijk Franse kaart. Liever iets minder posh? Ga voor vegetarische hapjes zitten op het terras van het groene Hortus of mix internationale hapjes (denk van India tot Engeland) bij Bite Me!. Ook zit je gezellig bij ROOM, of zusje De Kamer Hiernaast. En voor de perfecte wijn bij een bepaald hapje ga je naar Wicked Wines. Eigenlijk is het gewoon een kwestie van een plekje bemachtigen op het plein, wat horeca betreft zit je goed. Gewoon zitten en heerlijk mensen kijken in het gezellige Zeeheldenkwartier.

Restaurant Publique: reserveer-online-copy

Anna Paulownaplein

PIM Coffee, Prins Hendrikstraat 113 & Wagenstraat 144
In het Zeeheldenkwartier vind je Pim. Gezellig huiskamersfeertje, óók op het terras voor de deur. Koffie en taart, met een vleugje vintage shoppen voor de liefhebber. Hele dag door kun je rustig ontbijten of neem snel iets mee to go. Tegenwoordig heeft Pim een tweede vestiging in de Wagenstraat, inclusief buitenwoonkamer met de hele dag zon. Zo gezellig, daar bij Pim.

Mama Kelly, Saturnusstraat 100
Deze naam klinkt bekend, maar mag zeker niet ontbreken op de terrassenlijst. Wel een stukje uit het centrum, maar boy it’s worth it! En zeker goed bereikbaar, je kunt zelfs aanmeren met je bootje. Het voormalige ketelhuis van de Cabfab (Caballerofabriek) heeft een heerlijk groot terras inclusief buitenbar, waar een DJ je verblijdt met een lekker achtergrond muziekje. Vraag als aperitief om de Mama Kelly cocktail, verfrissend met onder andere Vermouth en munt. Wij blijven vergeten wat er nou exact precies in zit.. ;) Mama Kelly.

#tipvanMarloes