Nederland24 maart 2020, door Imara Milatz

Thais thuis: opperbest Thais genieten kan ook gewoon thuis

Nederland, 24 maart 2020, door Imara Milatz

Thais thuis: opperbest Thais genieten kan ook gewoon thuis

Thailand, het paradijselijke land waar we van dromen om haar prachtige natuur, de stranden (o de stranden), de lieve mensen ennn... Hun o zo heerlijke keuken! Niet te missen. Letterlijk, want vooral dat laatste, het eten, daar verlangen we met enig regelmaat naar (terug). Zo ook, of vooral, nu een reisje er even niet op zit. Een steeds groter wordende wens naar de Thaise zon, uitgestrekte stranden en - JA - het eten. Als je al dat goeds wilt (her)beleven, dan doe je dat opperbest hier: bij dit fantastische lijstje aan Thaise restaurants in Nederland die je de beste onderdompeling geven van de Thaise keuken. En ze doen allemaal, ja allemaal, aan thuisbezorging. Geurige rijst, goddelijke curry's, pad thai. Ogen dicht en off you go.

 

Bird Thai, Amsterdam

Bird Thai, Amsterdam

Wanneer men ervoor in de rij gaat staan weet je dat het goed is. Bird is the word voor Thais op de Zeedijk in Amsterdam. In het weekend knetterdruk, altijd. Maar nu, we weten het allemaal, de horeca gesloten is, is de rij ook no longer there. Maar dat betekent niet per se dat de keuken niet meer gebruikt wordt, integendeel, het restaurant bezorgd aan huis en daarmee is het wachten aan de Amsterdamse grachten verleden tijd. Kun je thuis op je gemakje Netflixen tot de heerlijke Thaise gerechten bezorgd worden, en door met die favoriete serie of spannende film. De groene en rode curry’s zijn hemels én specialiteiten van de kok, het proberen waard. Hebben we een vegetariër in the building? Bird is ook nog eens perfect voor alle vegetariërs met hun grote aanbod aan gerechten zonder vlees en vis. 

Bird Thai Restaurant

De Thai, Utrecht

De Thai, Utrecht

Waarom moeilijk doen als het ook lekker makkelijk kan? Dat dachten ze ook bij Restaurant de Thai in Utrecht. Tenminste wat naam betreft. In de keuken staan ze juist bekend om hun authenticiteit en kwaliteit en dan krijg je the real deal. Alles erop en eraan thaise keuken waar trouw wordt gebleven aan de culinaire cultuur en de invloeden vanuit het prachtige Thailand.  Jazeker, een voorproefje van het land zelf doe je nu gewoon thuis. Zelf noemen ze het ‘een palet van tradities en nieuwigheden, catering op uw gehemelte’. Dat belooft in ieder geval veel goeds!

De Thai

Khaosaan Road Thai Street Food Restaurant, Den Haag

Khaosaan Road Thai Street Food Restaurant, Den Haag

Khao San Road, jeweetwel, de geliefde straat in Bangkok onder backpackers. Niet daar maar hier in Nederland, wel met die naam, moest een restaurant geopend worden. Dat vonden de eigenaren van het gelijknamige Khaosaan Road Thai Street Food Restaurant in Den Haag tenminste. Dat bleek een goed gelukt kunstje want ook dit restaurant is geliefd, maar dan onder de Thai food lovers (wie niet?). (Her)beleef je reis naar Thailand aan alles wat het restaurant te bezorgen heeft, want dat doen ze en doen ze ook snel zodat in een mum van tijd kunt genieten. We bedoelen maar: hun heerlijke Tom Yam Kai of gewoon een originele Curry zoals je ze ook in Thailand eet. En dat is wat je wilt. 

Khaosaan Road Thai Street Food Restaurant

Siri Thai, Leiden

Siri Thai, Leiden

Ook in leuk Leiden kun nog steeds genieten van de Thaise keuken en wel bij restaurant Siri Thai. Hoewel een bezoekje aan het sfeervolle, stijlvolle restaurant met vriendelijke bediening er nu even niet in zit, zijn ze gelukkig wel open voor bezorging. Van horen zeggen hebben we ons laten vertellen dat ze zelfs de allerbeste Tom Kha Kai van de wereld bereiden. Alleen deze belofte is de moeite waard.

Siri Thai

Restaurant Sala Thai, Eindhoven

Restaurant Sala Thai, Eindhoven

Oeh Spicy! Bij Restaurant Sala Thai maken ze gebruik van veel groenten en kruiden, precies zoals we van de Thaise keuken gewend zijn. Pittig betekent hier dan ook écht pittig. Je kunt elke dag afhalen en bij bestellingen vanaf 50 euro bezorgen ze ook thuis. De huiselijke ambiance van het restaurant is overigens goed na te bootsen in je eigen huis. Doen deze, mits je niet in de buurt van Eindhoven woont. 

Restaurant Sala Thai