30 juni 2024, door Sascha Laks

The ins and outs van je favo zonnebrand

30 juni 2024, door Sascha Laks

The ins and outs van je favo zonnebrand

Je favo zonnebrand? Die had je toch nog niet? Nou, vanaf nu wel. Want Nourished, sowieso al een topmerk, heeft een nieuwe zonnebrandlijn, en die wil je zeker uitproberen. Niet alleen heeft deze zonnebrand een hoge beschermingsfactor, het is ook nog eens een natuurlijke zonnebrand. En wat dat allemaal inhoudt, lees je hieronder.

 

 

Are you Nourished?

Are you Nourished?

Hello, I’m Nourished, aangenaam. Even een voorstelrondje, zodat alle koppen dezelfde kant op staan. Want wie en wat is Nourished eigenlijk? Nourished is dé one-stop-shop voor al je clean & green make-up, huidverzorging & personal care producten voor een gezondere planeet en gezondere mensen. De oprichters van Nourished, de Nederlandse Floor en de Australische Erin, vonden een gat in de markt. Terwijl er in Australië een overvloed was aan natuurlijke huidverzorging, was er in Nederland nog veel winst te behalen. En dat blijkt, want Nourished is in Nederland uitgegroeid tot een vaste favoriet voor velen als het gaat om het bestellen van natuurlijke verzorgingsproducten.

Newby on the block

Newby on the block

En nu, een newby: Nourished introduceert haar eigen natuurlijke zonnebrandlijn, genaamd Daily Sunscreen SPF50. Deze zonnebrand is geschikt voor zowel lichaam als gezicht. Het kon eigenlijk niet ontbreken in ons assortiment, want zodra de zon weer schijnt, is zonnebrand het belangrijkste accessoire. De zon is natuurlijk geweldig omdat het (gratis) vitamine D biedt, wat het lichaam zo hard nodig heeft. Maar, je moet wel weten hoe je jezelf het beste kunt beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.

Natuurlijk vs. Chemisch

Natuurlijk vs. Chemisch

Wat is het verschil tussen natuurlijke en chemische zonnebrand? Grote kans dat je het wel kunt raden, maar het is handig om het duidelijk op papier te hebben. Wat zit er allemaal in natuurlijke zonnebrand? Een minerale filter, zoals zinkoxide. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat je huid beschermd wordt tegen de straling van de zon en vermindert irritatie. Mensen met een gevoelige huid kunnen dus prima gebruik maken van deze zonnebrand. En tot slot, wat vaak over het hoofd wordt gezien, is dat natuurlijke zonnebrand ook erg milieuvriendelijk is. Het bevat geen chemicaliën die schadelijk zijn voor koraalriffen en andere zeebewoners.

Waar moet je voor oppassen? Bij chemische zonnebrand. Het chemische zonnefilter dringt rechtstreeks door in je huid en beschermt op die manier, maar dat betekent dat de ingrediënten daadwerkelijk in je lichaam terechtkomen. Hier is een lijst met ingrediënten waar je beter van weg kunt blijven: oxybenzone, benzophenone-3, ethylhexyl methoxycinnamate, octyl methoxycinnamate en octocrylene.

 

De zonnebrandoplossing

De zonnebrandoplossing

Vier verschillende zonnebrandflessen in de tas, want iedereen heeft een bepaalde voorkeur en een ander huidtype. Herkenbaar? Tja, het is een gedoe, die zonnebrand. Maar met de Nourished Daily Sunscreen is een tas vol flessen verleden tijd. Want deze is voor het hele gezin een topper. De structuur is fijn, het smeert namelijk makkelijk uit en is niet plakkerig (if you know, you know). Het laat geen witte waas achter, dus je zal niet de hele dag als Casper het spook rondlopen (dat ben je de rest van het jaar al, hoeft in de zomer niet ook nog eens). Kinderen vanaf 6 maanden kunnen deze zonnebrand ook gebruiken, en opa en oma (bij wijze van natuurlijk) ook nog. Oh en als laatste, de geur van deze zonnebrand is ook super aangenaam. Daily Sunscreen heeft een subtiele geur van sandelwood, frankincense en vanille.

Tips en Tricks: hoe te smeren

Tips en Tricks: hoe te smeren

Voor tijdens het bakken een aantal tips. Je kent ze vast, maar even een opfrissen. Om de twee uur is het tijd om jezelf weer eens helemaal grondig in te smeren. Want, zweet en water zorgt ervoor dat de zonnebrand na een tijd niet meer goed werkt. Daarbij is ook goed om te vermelden dat te lang in de zon sowieso niet goed is voor je (take it van echte vakantielovers). Zoek de schaduw op, zeker in de tijden tussen 1o uur t/m 16 uur. En om de spelende kids nog beter te beschermen, is het dragen van zonnekleding, hoeden/petten of zonnebril ook zeker een goeie.

Gaan met die banaan

Gaan met die banaan

De tips en tricks zijn gedeeld, nu alleen nog wachten op vakantie (en zon). Veilig genieten van de zon is gegarandeerd met Daily Sunscreen. Dus, stopt die zonnebrand in je tas, en smeren maar.

Nourished