29 maart 2021, door Anne Abendroth

Daar is-ie dan, de eerste Nederlandse community van duurzame interieurmerken

29 maart 2021, door Anne Abendroth

Daar is-ie dan, de eerste Nederlandse community van duurzame interieurmerken

We schuiven niet onder stoelen of banken dat we nogal dol zijn op een knap, anders-dan-anders interieur. Met alles erop en eraan. Mais oui. En tegen interieurmerken die duurzaam zijn, zeggen we 'ja graag'. In comes The Substitute, de eerste Nederlandse community met een platform voor duurzame alternatieven in interieur. Het is een community voor merken, makers en duurzaam werkende professionals, zoals architecten, ontwerpers en stylisten. Met partners als Bluemovement en A.S.R. verzekeringen. Speciaal opgericht om te zorgen voor meer aandacht voor de goede en duurzame kant van interieur. U snapt. The Substitute.

The Substitute

The Substitute

Er wordt steeds meer nagedacht over de impact van kleding en voedsel op het milieu, maar over de impact van het weggooien van een kapotte kast bij het grof vuil bestaat toch nog een blinde vlek volgens de oprichters van The Substitute. Twee Amsterdamse ondernemers, Machteld Rijnten en Marieke Kamphuis, zijn afgelopen januari om deze reden begonnen met een community voor een duurzaam alternatief. En zo ontstond de eerste Nederlandse duurzame community voor duurzaam interieur: The Substitute. De community wil graag inspiratie en kennis delen op het gebied van duurzaam wonen, zodat iedereen gemakkelijk duurzame keuzes kan maken binnen- en buiten het huis. Klinkt volgens ons als muziek in de oren.

 

Op de website vind je zowel kleine als grote duurzame merken, zoals Yumeko, A House of Happiness, Tierrafino en nog veel meer! Want duurzaam interieur is hartstikke mooi en hip, en dat daar ook nog eens superveel mooie verhalen bijhoren maakt het nóg aantrekkelijker non? Vinden wij wel.

The Substitute  / BlueMovement