Nederland, Rotterdam3 juli 2024, door Sascha Laks

The Usual, Rotterdam & Brussel

Nederland, Rotterdam, 3 juli 2024, door Sascha Laks

The Usual, Rotterdam & Brussel

Oh hello there, just The Usual please. En dan hebben we het niet over je standaard cappuccino met havermelk, maar over hotel The Usual. Zowel Brussel als Rotterdam zijn een design hotel rijker. En dat is een feest. En wie een feest geeft, trakteert. Dat doen ze bij The Usual nu dus ook. Een dikke actie die je niet wil missen, en wat die actie precies inhoudt? Lees snel verder.

Designerhotel

Designerhotel

Een designerhotel dus. En dat klinkt allemaal super fancy pancy, en dat is het ook wel een beetje. Het interieur van The Usual is minimalistisch met aardetinten, maar heeft toch ook hier en daar een pop of colour. Veel kurk en nog meer licht. We like. En nog iets waardoor The Usual zo leuk is: ze zetten zich graag in voor een betere wereld. En een betere wereld begint bij jezelf natuurlijk! Bij alle hotels van The Usual opereren ze op hernieuwbare energie, zijn ze gasloos en hebben ze waterbesparende maatregelen getroffen zoals aangepaste douchekoppen, kranen en wasbakken. Naast al deze maatregelen is het team ook in gesprek gegaan met lokale stadsecologen, die advies gaven over de biodiversiteit. Op basis van dit advies heeft The Usual vogelhuisjes, groene daken en insectenhotels toegevoegd aan hun hotels.

 

Kamers om uit te kiezen

Kamers om uit te kiezen

Zo, en dan moeten we het ook nog even over de kamers hebben. Want dat zijn er niet zomaar een paar. Oh nee, bij The Usual Rotterdam hebben ze maar liefst 209 kamers beschikbaar. En je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Kom je alleen, met z’n tweeën, of met het hele gezin? The Usual heeft voor iedere reiziger een fijne kamer.

Een leuk concept dat ze hier hebben, is de pod. Dit zijn eenpersoonskamers, speciaal ontworpen voor solo-businessreizigers of budgetreizigers. In de pods staat alleen een bed, natuurlijk in The Usual-stijl ontworpen. Daarnaast is er een openbare toiletruimte op dezelfde verdieping, ook in de strakke, minimalistische stijl van de andere badkamers. Deze pods zijn te boeken voor een, twee, of vier personen.

Oh, en om misverstanden te voorkomen: in elke kamer kun je dezelfde luxe verwachten. Van Marie Stella Maris-verzorgingsproducten en Auping-Revive matrassen tot slapen onder de ecologische dekbedden van Yumeko. De bedden zijn van custom-made hout en het interieur is afgewerkt met kurk.

Keffers en Koters

Keffers en Koters

Of de trouwe viervoeter mee mag? Oh ja zeker, bij The Usual zijn ze dol op keffers! Er wordt wel een kleine bijdrage gevraagd, ongeacht of je deze groot of klein is.

En de koters? Die zijn ook meer dan welkom. Ze hebben niet voor niets super grote en stijlvolle familiekamers ontworpen, toch?

Lekker lokaal

Lekker lokaal

Rotterdam zit bomvol creatieve jonge ondernemers die de lekkerste producten maken, en dat weet The Usual ook. Dus wat doen ze? Precies, ze brengen al dat heerlijks naar hun hotel. Denk aan lekkernijen van Jordy’s Bakery, Kaapse Brouwers, en Sharp Sharp.

Maar er is nog meer lekkers! Namelijk Daily Dish: drie avonden in de week kun je in de U-Bar terecht voor een hapje eten voor maar €17,50. Op dit moment staan de gerechten die de rasechte Rotterdamse Chef Job (Pattinasarany van 24Kitchen nog wel!) in samenwerking met de duurzame Rotterdamse cateraar New Wave heeft samengesteld tot eind 2024 op de kaart. Oh, en ook goed om te weten: bij The Usual ben je sowieso welkom als niet-gast voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner!

Zoekende naar meer Rotterdam tips? Of Brussel. Hebben wij! Kijk hier voor onze gratis Rotterdam eguide en Barts Best of Brussel.

No Train, No Gain

No Train, No Gain

En om nog even met een banger af te sluiten, The Usual heeft een dikke vette deal. De ‘No Train, No Gain’ openingsactie, omdat de vestigingen in Rotterdam en Brussel dus spiksplinternieuw zijn. Als je met de trein naar het hotel afreist, krijg je maar liefst 30% korting op je overnachting. Claim de deal vóór 1 augustus. Inzetten kan tot eind augustus.