2 maart 2017, door Maartje

The Wild Rabbit Inn, Kingham (Cotswold, Engeland)

2 maart 2017, door Maartje

The Wild Rabbit Inn, Kingham (Cotswold, Engeland)

Dit was denk ik - denk ik - naast het Soho Farm House één van mijn favoriete adressen van de Engelse Cotswolds. Denk ik. Niks is zeker. Maar toch: de toch al beeldige 18e Zeeuwse inn - The Wild Rabbit Inn - kreeg onlangs een net zo beeldige eigentijdse update met een licht resultaat dat toch niet misstaat in foodie capital of the Cotswolds Kingham. Die titel heeft het dorp te danken aan het jaarlijkse foodfestial Feastival van chef Alex James en Lady Bamford's Daylesford Farm Shop - een winkel waar bioproducten verkocht werden lang voordat het trendy was. The Wild Rabbit is, niet geheel toevallig, ook van Lady Bamford. Dat verklaard een boel.

barts-boekje-The Wild Rabbit Inn3

In 2016 kwam er bovendien ook nog eens een nieuwe chef aan het roer en aan het eind van het jaar (net nadat wij er waren) kreeg de zaak een ster. Dat het eten er topnotch is, mag duidelijk zijn, maar een drankje aan de bar is evengoed aan te raden. Kun je zomaar aan de praat raken met één van de locals die niet uit de zaak weg te meppen zijn, Michelinster of niet. Locals die evengoed zo uit en prentenboek gestapt zijn: wij kwam niet meer af (wilden we ook niet) van een lange gepensioneerde Brit geheel in Schotse ruit gekleed, inclusief pet, een luie jachthond aan zijn voeten. Afijn. The Wild Rabbit en alles binnen de stenen muren van de zaak is de essentie van de Cotswolds: rijk, welgemanierd, knus en ongekend lekker. Bier en haardvuur inclusief.

barts-boekje-wild rabbit innMocht het inn in de titel van The Wild Rabbit Inn je nog niet opgevallen zijn: slapen kan er ook! Net als de rest van de zaak zijn de slaapkamers op de bovenste verdiepingen gehuld in een honingkleurige waas, de kleur van de stenen muren die onlosmakelijk verboden zijn met de streek. De kamers zijn rustig en prachtig, het ontbijt de volgende ochtend magnifiek. The Wild Rabbit Inn