31 januari 2023, door Romy Weevers

Zo overleef jij je lange afstandsrelatie

31 januari 2023, door Romy Weevers

Zo overleef jij je lange afstandsrelatie

Long distance relationship, LDR, LAT-relatie - u snapt: lange afstandsrelatie. Het is voor velen een nachtmerrie, maar soms is het de enige optie. En als het dan de enige optie is, kunnen we er maar beter het beste van maken. Wij presenteren: ons 'hoe overleef ik'-lijstje, de LAT-relatie editie. Inclusief het moment voor wanneer jullie elkaar weer zien. Want ook dáár willen we het beste van maken.

Plan dates in

Plan dates in

Hadden jullie voorheen iedere ochtend een koffiemomentje? Probeer dat voort te zetten door samen koffie drinken via bijvoorbeeld FaceTime of Zoom. Of plan een dinner-date, ga samen koken, kijk tegelijkertijd dezelfde film of serie. De opties zijn eindeloos, be creative.

Zie het glas halfvol

Zie het glas halfvol

Ja, ja, makkelijker gezegd dan gedaan. Maar, hear us out: nu je lief niet meer alle aandacht nodig heeft, heb jij opeens zeeën van tijd om een nieuwe hobby op te pakken. We hebben allemaal wel dat ene ding (oké, het zijn er iets meer) waarover we altijd roepen dat we het weer eens willen oppakken. Hoe lang heb je dat ene boek al ongelezen in de kast staan? En die cursus Spaans waar je ooit aan begonnen bent? Of de nieuwsgierigheid naar pottenbakken, je kookkunsten verbeteren of een fit girl te worden? Best wel heel lekker dat je opeens tijd over hebt. Of neem jezelf eens mee op date. Alleen naar een museum of de bios gaan is zo slecht nog niet. Voor inspiratie kun je altijd een kijkje nemen in onze weekendtips, deze lees je hier.

Verras elkaar

Verras elkaar

Hoewel we het liefst als verrassing bij onze lover voor de deur verschijnen, laat de portemonnee zo’n grapje niet altijd toe. Wat we wél kunnen doen is een lief kaartje of kleinigheidje sturen. Stuur bijvoorbeeld de lievelingschocolade van je amor met een lief tekstje. Hoe cliché het ook klinkt, ook bloemen doen het altijd goed. Of iets spannends, zoals een mooi lingeriesetje (lees hier over onze favoriete merkjes). Even krap bij kas? Het gebaar telt, dus een lief appje, spraakbericht of herinnering wat iemand niet ziet aankomen goes a long way.

Keep it spicy

Keep it spicy

Tja, hier zijn we allemaal het meest benieuwd naar, non? Hoe houden we de boel een beetje spicy, flirty en sexy op afstand? Geloof ons maar, dit is zó leuk om samen te ontdekken. Allereerst: er is niets mis met een beetje phone sex. Dit kun je ook inplannen. Zo zorg je ervoor dat je ook op dit vlak tijd voor elkaar vrijmaakt. Communiceer met elkaar over je opwinding. Het is toch mega sexy als je partner je laat weten dat hij zin in je heeft? Je kunt je partner ook spontaan verrassen met een mooi setje aan je lijf tijdens de volgende FaceTime-sessie (misschien wel even zorgen dat-ie alleen is ;)). And last but not least: er bestaan inmiddels talloze toys die ervoor zorgen dat je zelfs op afstand nog touwtjes in handen kunt nemen, bijvoorbeeld via apps. Je leest hier meer over onze favo couples-speeltjes.

Maak vooraf duidelijke (haalbare!) afspraken

Maak vooraf duidelijke (haalbare!) afspraken

Spreek bijvoorbeeld af om nooit boos te gaan slapen. En om een x aantal keer per week tijd voor elkaar vrij te maken. Zoals we hierboven al zeggen: zorg ervoor dat het haalbaar is, anders geeft het alleen maar teleurstellingen. Door afspraken te maken zorgen jullie ervoor dat jullie op één lijn zitten en niet ‘te hoge’ verwachtingen stellen. Dit is misschien niet het leukste deel, maar wel heel waardevol.

OOM Verzekeringen

OOM Verzekeringen

En dan is daar het moment: jij verhuist naar je lover of je liefde komt naar Nederland. En hoewel we wel kunnen bedenken hoe dat moment van weerzien eruit ziet (rom-coms, we krijg geen genoeg van je), zijn er ook wat praktische zaken waar we aan moeten denken. Gelukkig is daar (tromgeroffel)… OOM Verzekeringen!

Mocht je nu verhuizen naar het buitenland. Neem dan een kijkje op deze pagina van OOM Verzekering. OOM (wij mogen ‘OOM’ zeggen) heeft namelijk no-nonsense verzekeringen die ervoor zorgen dat jij zo zorgeloos mogelijk de wereld kunt ontdekken.

Komt je grote liefde naar Nederland en moet hij/zij wachten op een verblijfsvergunning? Check dan deze pagina even. Geen gedoe, makkelijk en helemaal zorgeloos. We love it. 

OOM Verzekeringen